Editie 2019 binnen vijf dagen uitverkocht
Op vrijdag 1 februari om 08:00 uur hebben we de inschrijving geopend voor de editie 2019 van de Airborne Freedom Trail.

Op zaterdagavond 2 februari is de limiet bereikt voor de 18km, en op maandagavond 4 februari  is de 28km uitverkocht geraakt. Op dinsdagochtend 5 februari is ook het maximum aantal startbewijzen voor de 44km bereikt.

We werken in 2019 NIET met een wachtlijst.

Afstand wijzigen?
Het is mogelijk om te wijzigen naar een andere afstand. Stuur je verzoek uiterlijk 24 augustus naar trail@bridgetobridge.nl. Afstand neerwaarts bijstellen kan ook op de dag zelf bij de issuedesk, tegen 3 Euro wijzigingskosten.

Overdragen startbewijs aan een andere loper?
Dit is kosteloos mogelijk tot en met zaterdag 24 augustus 2019. Stuur een mail naar trail@bridgetobridge.nl met het inschrijfbewijs, de NAAM, GEBOORTEDATUM, TELEFOONNUMMER, NOODNUMMER, het E-MAIL ADRES en de WOONPLAATS van je vervanger. Na 24 augustus zijn wijzigingen niet meer mogelijk. Het startnummer is strict persoonlijk.

Wat is de Airborne Freedom Trail?
De Airborne Freedom Trail is een prestatietocht met een historische lading. Een moderne manier van herdenken. We lopen op zoveel mogelijk onverharde paden vanaf een ‘droppingszone’ naar het centrum van Arnhem. Je loopt daarbij over historische grond. Op veel plekken waar je loopt is geschiedenis geschreven. Je streeft een doel na (het behalen van de brug), je treedt in de voetsporen van de mannen die soms het hoogste offer hebben moeten leveren voor onze vrijheid.

Run to Remember Freedom!

Afstanden:
44KM (start Ginkelseheide) – start om 13:00 uur.
28KM (start Papendal) – start om 14:30 uur.
18KM (start Papendal) – start om 15:00 uur.

Alle afstanden finishen bij de John Frost brug te Arnhem. De uiterste finishtijd voor alle afstanden is 19:00uur.
Verzamelpunt voor alle lopers is Nationaal Sportcentrum Papendal. De organisatie vervoert de deelnemers aan de 44km naar de start op de Ginkelseheide.

Waarom dit gebied en trail? Korte blik op operatie Market Garden
Na de invasie in Normandië in juni 1944 willen de geallieerden doorpakken en Europa bevrijden van de verschrikking die de Nazi’s de afgelopen oorlogsjaren hebben uitgevoerd. Een ambitieus plan wordt bedacht, Operation Market Garden.

Operatie Market Garden (de grootste Airborne operatie in de geschiedenis) is uitgevoerd door drie Airborne divisies. Een complexe operatie waarbij de luchtlandingstroepen een aantal cruciale bruggen moesten veroveren ver achter de linies. De grondtroepen zouden zo in één keer kunnen doorstoten vanuit België tot aan het IJsselmeer. De geallieerden hadden zoals doel om snel een einde te maken aan de Tweede Wereld Oorlog. Om dit te bewerkstelligen kreeg de 1st British Airborne Division de opdracht om de verkeersbrug in Arnhem te veroveren. De meest noordelijke brug die veilig gesteld moest worden.

Helaas heeft slechts een klein gedeelte van de divisie de brug daadwerkelijk gehaald. Velen van hen zijn gesneuveld tijdens hevige gevechten met Duitse (SS) eenheden. De licht gepakte en bewapende luchtlandingstroepen hebben negen dagen brute gevechten geleverd maar het mocht niet baten. De brug bij Arnhem bleek een brug te ver.

Voorafgaand en tijdens de trail ontvang je meer informatie over wat er heeft plaatsgevonden op de plekken waar je loopt.

Kan ik mee doen?
Je kan je vanaf 1 februari 2019 08:00 uur inschrijven.  Wees er snel bij, het aantal startplekken is gelimiteerd per afstand.

Waar moet ik aandenken?
Het is een A- naar B trail. Mocht je gebruik willen maken van een bus shuttle terug van Arnhem naar Papendal vergeet dit dan niet aan te vinken in de inschrijfmodule. We gaan er anders van uit dat je met vrienden, familie of op eigen gelegenheid terugkomt naar Papendal of daar niet meer heen hoeft.

Overnachten met korting in Hotel Papendal?
Wil je optimaal genieten van je deelname aan de Airborne Freedom Trail op zaterdag 14 september en eventueel ook de Bridge to Bridge Run op zondag 15 september? Maak dan gebruik van de speciale aanbiedingen die onze partner Hotel Papendal biedt:

  • Twee nachten in de periode 12-16 september een standaard-kamer op basis van twee personen inclusief ontbijt voor € 134 (exclusief € 2 toeristenbelasting per nacht per persoon)
  • Twee nachten in de periode 12-16 september in een superior-kamer op basis van twee personen inclusief ontbijt voor € 159 (exclusief € 2 toeristenbelasting per nacht per persoon)
  • Drie nachten in de periode 12-16 september in een standaard-kamer op basis van twee personen inclusief ontbijt voor € 199 (exclusief € 2 toeristenbelasting per nacht per persoon)
  • Drie nachten in de periode 12-16 september in een superior-kamer op basis van twee personen inclusief ontbijt voor € 229 (exclusief € 2 toeristenbelasting per nacht per persoon)

Gebruik bij je boeking deze speciale actiecodes om de korting te verkrijgen:

  • Voor twee nachten: AFT19
  • Voor drie nachten: AFT193