RABO BRIDGE TO BRIDGE OPNIEUW ‘HOT’

De Rabo Bridge to Bridge is ook dit jaar weer ‘hot’: de teller van het aantal inschrijvingen voor 29e editie van hét hardloopevenement van Arnhem staat op dit moment op 4.700 inschrijvingen. Onder hen ook lopers uit België (3), Duitsland (12), Groot-Brittannië (1) en Polen (1). De jongste deelnemer van dit jaar is twee jaar oud, de oudste is 78. De gemiddelde leeftijd van de lopers ligt op 35 jaar. De man-vrouwverhouding is ruim in het voordeel van de mannen: 55% versus 45% vrouwelijke deelnemers. De Menzis 3 Engelse Mijl is traditioneel met ruim 1.500 aanmeldingen de meest populaire afstand. Dit jaar neemt er ook een record aantal kinderen deel aan de MediaMarkt Kidsrun, mede met dank aan de activiteiten die door Sportbedrijf Arnhem zijn opgezet. De Julianaschool uit de wijk Geitenkamp levert de meeste jeugdige deelnemers dit jaar. In 2012 en 2013 was dat de Kringloop.

“We liggen op koers voor evenaring van het inschrijfrecord van vorig jaar, toen we de inschrijving sloten op 5.150. Mensen kunnen nog tot en met zaterdagavond inschrijven en je ziet altijd nog een piekje in de laatste dagen. Dus we gaan er stiekem toch wel een beetje vanuit dat we ook dit jaar in ieder geval door de magische grens van 5.000 inschrijvers heen gaan.” aldus Mark van Hoorn namens de organisatie.

Burgemeester geeft startschot

Het startschot van de eerste afstand, de MediaMarkt KidsRun, klinkt zondag 14 september om 11.00 uur in hartje Arnhem. De deelnemers aan ‘koningsnummer’, de Airborne 70 Memorial 10 EM – powerd by Building 026, worden om 12.00 uur weggeschoten door burgemeester Kaiser van Arnhem. De lopers van de Van Wijnen 6 EM vertrekken om 13.45 uur en de Menzis 3 EM start om 15.00 uur.

Inschrijven kan nog!

Hardlopers die ook de stoute loopschoenen willen aantrekken, kunnen zich nog tot zaterdag 13 september (20.00 uur) online inschrijven via www.bridgetobridge.nl.