Het projectteam “Vrijheid Blijheid” verzorgt ook voor de editie van 2018 in samenwerking met de organisatie van de Bridge to Bridge de side events. Alle side events hebben een directe link met het thema van het hardloopevenement, “Run to Remember Freedom” en de “Slag om Arnhem”.
De side events ondersteunen op deze wijze het parcours waarin de historische John Frost Brug centraal staat. De Bridge to Bridge verstevigt daarmee de banden met haar historische wortels, het herdenken van de vrijheid en de Slag om Arnhem.
Het projectteam van Vrijheid Blijheid heeft weer een gevarieerd programma voor 2018 geregeld.

Klimwand

De Luchtmobiele Brigade is voor het derde jaar aanwezig bij de Bridge to Bridge met hun klimwand. Ga de uitdaging aan en klim zo hoog mogelijk.

Rondrit militaire jeeps

Altijd al eens een rondje willen rijden in een militaire jeep? Dat kan! Tijdens de Bridge to Bridge staat Keep them Rolling voor jullie klaar met hun voertuigen. Zij zijn aanwezig bij alle belangrijke evenementen die te maken hebben met de bevrijding van Nederland. De naam van de vereniging is ontleend aan de wenskreet “Keep them Rolling” van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog om hun voertuigen bij de opmars van de geallieerde legers bij de bevrijding rijdende te houden.

Schminken in tent

Onze schminkers staan voor je klaar om de mooiste creaties te maken. Van camouflage schmink tot vrolijke bruggen, je bedenkt het maar en ze maken het voor je. Ga hierna ook meteen stoer op de foto in legerkleding

Big Band Ravenstein
Voor het derde jaar op rij komt Big Band Ravenstein de feestelijke muziek op de Markt verzorgen. Deze band is opgericht in 1999 en bestaat uit muzikanten uit Ravenstein en wijde omgeving. De Big Band kenmerkt zich door de combinatie van enthousiasme, ambitie, kwaliteit en uitstraling. Het repertoire is zeer breed, van jazz en swing tot funk en blues. Het wordt dus een mooi feestje op de markt. Zie voor meer info: http://www.bigbandravenstein.nl/

Museum op locatie in legertenten en bezichtiging legervoertuigen
Op 27 mei 1994 opende het Arnhems Oorlogsmuseum voor het eerst haar deuren voor het grote publiek. Wat eens als hobby is begonnen, heeft nu vaste vorm gekregen in een uniek museum, zowel op lokaal als regionaal niveau. Het Arnhems Oorlogsmuseum geeft behalve een algemeen overzicht vooral een zo nauwkeurig mogelijk beeld van wat er zich allemaal in Arnhem en omgeving heeft afgespeeld tijdens de oorlogsjaren. Het doel van dit particuliere museum is om de herinnering aan deze belangrijke episode in de geschiedenis levend te houden en een unieke collectie te bewaren voor het nageslacht. Arnhems oorlogsmuseum 40-45 zal ook dit jaar weer aanwezig zijn om de historie van de oorlog aan u tentoon te stellen. Naast de verschillende attributen in het museum op locatie, zullen zij ook een aantal legervoertuigen tentoonstellen.

Stormbaan
Duiken, klimmen, springen, kruipen, het kan allemaal op de stormbaan van defensie. Nog wat energie over na de hardloopwedstrijd? Daag je vriendjes of vriendinnetjes uit en probeer als eerste aan het einde te komen.

Springkussen
Hoofdsponsor Rabobank plaatst net als voorgaande jaren een springkussen op de Markt. Lekker springen maar. Wel rekening houden met de kleinste kinderen!

Sponsoren
Op de Markt kun je ook langs gaan bij  een van de standjes van de sponsoren van de Bridge to Bridge: Ekris BMW & Mini, RijnIJssel, Runnersworld, Menzis, Decathlon en Partou zijn aanwezig op de Markt.

Parachute springen
Wil jij ervaren hoe het is om als parachutist uit een vliegtuig te springen? Kom dan bij ons trampoline springen! Even gewichtloos voelen en een salto maken in de lucht, wie wil dat nou niet?

Oud Hollandse spelen
Met de Bridge to Bridge als evenement gaan we een stukje terug in de tijd. Zo ook bij de oud Hollandse spelen. Opa’s, oma’s, papa’s en mama’s, jullie zijn allen van harte welkom om jullie jeugd te herbeleven.

Zweefmolen
Voor de kleine kinderen zetten we een nostalgische zweefmolen neer op de Markt. Lekker rondjes draaien en om je heen kijken wat er allemaal op de Markt gebeurt.

Suikerspin
Nadat je alle activiteiten op de Markt hebt gedaan, kun je genieten van een suikerspin.