Het projectteam “Vrijheid Blijheid” verzorgt ook voor de editie van 2017 in samenwerking met de organisatie van de Bridge to Bridge de side events. Alle side events hebben een directe link met het thema van het hardloopevenement, “Run to Remember Freedom” en de “Slag om Arnhem”.
De side events ondersteunen op deze wijze het nieuwe parcours waarin de historische John Frost Brug centraal is komen te staan. De Bridge to Bridge verstevigt daarmee de banden met haar historische wortels, het herdenken van de vrijheid en de Slag om Arnhem.
Het programma voor 2017 is in grote lijnen al bekend, er zijn nu al zestien activiteiten bekend:
1 – Klimwand
2 – Static Show
3 – Rondrit militaire jeeps
4 – Parachute springen
5 – Bezichtiging legervoertuigen
6 – Op de foto in legerkleding
7 – Schminken in tent
8 – Kijk Quiz in tent
9 – Meet & Greet Veteranen
10 – Big Band Ravenstein
11 – Musea op locatie in legertenten
12 – Survival / stormbaan
13 – Frisbee Clinics
14 – Oud Hollandse spelen
15 – Doedelzakspeler
16 – DJ Jeffrey Stortenboom

BigBand Ravenstein (10)

Zonder muziek kan er natuurlijk niet gedanst/gefeest worden. Big Band Ravenstein verzorgt op zondag 10 september van 11.30-16.30 op (locatie) feestelijke muziek. Deze band is opgericht in 1999 bestaande uit muzikanten uit Ravenstein en wijde omgeving. De Big Band kenmerkt zich door de combinatie van enthousiasme, ambitie, kwaliteit en uitstraling. Met de aanstelling van Rob van den Hoven als muzikaal leider in september 2004 ging de Big Band een nieuwe richting in. Door deze nieuwe impuls kwamen er opmerkingen als: ‘Nu staat er een echte Big Band’.

Het streven van de band is groeien. Niet alleen in de hoogte maar zeker ook in de breedte. Ze weten wat ze kunnen, spelen momenteel de sterren van de hemel en hebben dan ook als doel de beste Big Band van Ravenstein en omstreken te worden. Het repertoire is zeer breed, van jazz en swing tot funk en blues. Big Band Ravenstein is regelmatig op het podium in het land te vinden.  Zie voor meer info: http://www.bigbandravenstein.nl/

Frisbee Clinics (13)

De werkgroep “Vrijheid Blijheid” is opgericht met als doel het herdenken van de slag om Arnhem en de bewustwording dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, tijdens de Bridge to Bridge onder de aandacht te brengen. De werkgroep heeft gekozen om hiervoor een aantal activiteiten te organiseren waaronder demonstraties van frisbee vereniging FC Airborne. De meeste mensen denken bij frisbee aan het spelletje op het strand of met de hond. Maar frisbee, of ultimate frisbee zoals het officieel heet, is veel meer dan dat! Deze teamsport (7 tegen 7) kenmerkt zich door samenwerken, rennen en fair play (de sport wordt zonder scheidsrechters gespeeld). Door de hoge snelheid van de schijf en de eenvoudige regels van ‘Ultimate’ is de sport al snel spectaculair om te zien en te doen. Kom zondag 11 september tijd langs en ervaar hoe het is om te springen, duiken, rennen, gooien, vangen en veel scoren! Iedereen is welkom deze dag en natuurlijk op onze club en een van onze trainingen. Zie voor meer info: http://www.fcairborn.nl/