Het projectteam “Vrijheid Blijheid” verzorgt ook voor de editie van 2018 in samenwerking met de organisatie van de Bridge to Bridge de side events. Alle side events hebben een directe link met het thema van het hardloopevenement, “Run to Remember Freedom” en de “Slag om Arnhem”.
De side events ondersteunen op deze wijze het parcours waarin de historische John Frost Brug centraal staat. De Bridge to Bridge verstevigt daarmee de banden met haar historische wortels, het herdenken van de vrijheid en de Slag om Arnhem.
Het programma voor 2018 is nog niet bekend. Hieronder de activiteiten uit 2017.

Klimwand

De Luchtmobiele Brigade is al twee jaar aanwezig bij de Bridge to Bridge met hun klimwand. Ga de uitdaging aan en klim zo hoog mogelijk.

Rondrit militaire jeeps

Altijd al eens een rondje willen rijden in een militaire jeep? Dat kan! Tijdens de Bridge to Bridge staat Keep them Rolling voor jullie klaar met hun voertuigen. Zij zijn aanwezig bij alle belangrijke evenementen die te maken hebben met de bevrijding van Nederland. De naam van de vereniging is ontleend aan de wenskreet “Keep them Rolling” van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog om hun voertuigen bij de opmars van de geallieerde legers bij de bevrijding rijdende te houden.

Schminken in tent

Onze schminkers staan voor je klaar om de mooiste creaties te maken. Van camouflage schmink tot vrolijke bruggen, je bedenkt het maar en ze maken het voor je. Ga hierna ook meteen stoer op de foto in legerkleding

Big Band Ravenstein
Zonder muziek kan er natuurlijk niet gedanst/gefeest worden. Big Band Ravenstein verzorgt de feestelijke muziek op de markt. Deze band is opgericht in 1999 en bestaat uit muzikanten uit Ravenstein en wijde omgeving. De Big Band kenmerkt zich door de combinatie van enthousiasme, ambitie, kwaliteit en uitstraling. Het repertoire is zeer breed, van jazz en swing tot funk en blues. Het wordt dus een mooi feestje op de markt. Zie voor meer info: http://www.bigbandravenstein.nl/

Musea op locatie in legertenten en bezichtiging legervoertuigen
Op 27 mei 1994 opende het Arnhems Oorlogsmuseum voor het eerst haar deuren voor het grote publiek. Wat eens als hobby is begonnen, heeft nu vaste vorm gekregen in een uniek museum, zowel op lokaal als regionaal niveau. Het Arnhems Oorlogsmuseum geeft behalve een algemeen overzicht vooral een zo nauwkeurig mogelijk beeld van wat er zich allemaal in Arnhem en omgeving heeft afgespeeld tijdens de oorlogsjaren. Het doel van dit particuliere museum is om de herinnering aan deze belangrijke episode in de geschiedenis levend te houden en een unieke collectie te bewaren voor het nageslacht. Arnhems oorlogsmuseum 40-45 zal ook dit jaar weer aanwezig zijn om de historie van de oorlog aan u tentoon te stellen. Naast de verschillende attributen in het museum op locatie, zullen zij ook een aantal legervoertuigen tentoonstellen.

Stormbaan
Duiken, klimmen, springen, kruipen, het kan allemaal op de stormbaan van defensie. Nog wat energie over na de hardloopwedstrijd? Daag je vriendjes of vriendinnetjes uit en probeer als eerste aan het einde te komen.

Parachute springen
Wil jij ervaren hoe het is om als parachutist uit een vliegtuig te springen? Kom dan bij ons trampoline springen! Even gewichtloos voelen en een salto maken in de lucht, wie wil dat nou niet?

Frisbee
Frisbee, de meeste mensen denken bij frisbee aan het spelletje op het strand of met de hond. Maar frisbee, of ultimate frisbee zoals het officieel heet, is veel meer dan dat! Deze teamsport (7 tegen 7) kenmerkt zich door samenwerken, rennen en fair play (de sport wordt zonder scheidsrechters gespeeld). Door de hoge snelheid van de schijf en de eenvoudige regels van ‘Ultimate’ is de sport al snel spectaculair om te zien en te doen. Kom zondag 10 september langs bij de demonstraties van FC Airborn en ervaar hoe het is om te springen, duiken, rennen, gooien, vangen en veel scoren! Zie voor meer info: http://www.fcairborn.nl/


Oud Hollandse spelen
Met de Bridge to Bridge als evenement gaan we een stukje terug in de tijd. Zo ook bij de oud Hollandse spelen. Opa’s, oma’s, papa’s en mama’s, jullie zijn allen van harte welkom om jullie jeugd te herbeleven.

Doedelzak speler
De herkenbare klanken van mannen in mooie rokken. Wie kent ze niet. Wanneer de Big Band niet speelt komt de doedelzak speler zijn nostalgische klanken ten gehore te brengen.

Kijk Quiz
Vrijheid blijheid heeft dit jaar ook een kijkquiz. Welke helm is van welke militair? Uit welk land komen de militairen? Heb jij alle vragen goed, dan mag je een prijsje op komen halen.