Airborne Freedom Trail op 10 september 2022, alle runs uitgesteld naar 2023

De Airborne Freedom Run, voormalig Bridge to Bridge Run, welke op 10 en 11 september 2022 zou plaatsvinden is met een jaar uitgesteld. Dit is besloten door de Stichting Bridge to Bridge. De organisatie van het hardloopevenement zou dit jaar voor het eerst in handen van Sportcentrum Papendal liggen.


 Op 28 maart werd, tijdens de partneravond, bekend gemaakt dat de Stichting Bridge to Bridge vol vertrouwen de organisatie in handen van Papendal had gelegd. Tevens werd de nieuwe naam én huisstijl gepresenteerd. Eind mei is in goed overleg besloten dat, door meerdere factoren, de nieuwe insteek van dit hardloopevenement met een jaar wordt uitgesteld.


Arjan de  Vries, voorzitter Stichting Bridge to Bridge: “Wij hebben met alle bestuursleden en hoofdsponsor Van Wijnen alle verschillende opties doorgenomen en het uitstellen van dit evenement bleek de enige en juiste oplossing. Vooral omdat het onzeker is of de vergunningen op tijd kunnen worden afgegeven. Wij willen  te allen tijde het vergunningstraject zorgvuldig ingaan om de flora en fauna op de route van de run te respecteren.”

Airborne Freedom Trail gaat wel door

De Airborne Freedom Trail gaat overigens wel door. “Deze is kleiner van opzet en is een reeds bestaand concept waarin we niet al te veel wijzigingen in aan hebben gebracht”, aldus de Vries.

Jochem Schellens, directeur Hotel-en Sportcentrum Papendal: “Wij begrijpen en respecteren de beslissing van de stichting uiteraard. Ik sluit me daar volledig bij aan. Het is in ieders belang om een kwalitatief goed hardloopevenement te organiseren. Goed om te zien dat de trailrun wel kan plaatsvinden en hebben er alle vertrouwen in dat we in 2023 een prachtig evenement, samen met onze partners, gaan neerzetten.”