Airborne Freedom Run

9&10 september 2023

Run to Remember Freedom

Airborne Freedom Run

In 2023 zijn de Airborne Freedom Run & Trail op 9 en 10 september.

 

Trail 18 kilometer

Trail 18 kilometer

Doe mee met de Airborne Freedom Trail 18 kilometer

Trail 28 kilometer

Trail 28 kilometer

Loop de Airborne Freedom Trail 28 kilometer

Trail 45 kilometer

Trail 45 kilometer

Doe mee met de Airborne Freedom Trail 45 kilometer

Mededelingen

Persbericht: Airborne Freedom Trail maakte indruk

Op zaterdag 10 september waren de drie trailruns van de Airborne Freedom Run. De Airborne Freedom Run was voorheen bekend onder de naam Bridge to Bridge Run.

Herdenken stond centraal

De Airborne Freedom Run had drie unieke trailruns; de 18 km, 28 km en 45 km. Bij iedere afstand stond herdenken centraal. Dat begon al bij de start. Die vond plaats vanaf een dropping zone waar de militairen tijden operatie Market Garden met parachutes werden gedropt. Vervolgens liepen deelnemers langs unieke locaties, zoals het kerkje en de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek. Voor de start kreeg iedere deelnemer een houten remembrance cross. Dit kruisje konden ze op de Airborne Begraafplaats neerleggen. Dat deden ze bij het herinneringsmonument of bij het graf van de gesneuvelde militair die aan hun startnummer was gekoppeld. Bij het kerkje in Oosterbeek konden deelnemers een kaarsje branden. Deelnemers omschreven deze momenten met woorden als “indrukwekkend”, “prachtig” en “kippenvel”.

Over de deelnemers

Er deden ruim 750 deelnemers mee, waarvan meer dan de helft de 18 km liep. Naast veel Nederlandse deelnemers, waren er ook enkele deelnemers uit België, Duitsland, Australië en Engeland. Uit Engeland liepen vader en zoon Dale en Jaden Turell mee. Hun (over)grootvader Lieutenant Turrell vocht in 1944 mee om de Slag om Arnhem. Jaden Turell was met zijn 14 jaar de jongste deelnemer van dit jaar.


Partners

De run werd mede mogelijk gemaakt door onze partners. Speciale dank voor de gemeente Arnhem, gemeente Ede en de landgoedeigenaren die hun grond beschikbaar stelden voor de mooiste routes!

Over de Airborne Freedom Run

De trailruns zijn onderdeel van de Airborne Freedom Run. De run heette voorheen de Bridge to Bridge Run en is bekend in Arnhem en ver daarbuiten. Eerder dit jaar besloot het bestuur van Stichting Bridge to Bridge dat de runs dit jaar niet konden doorgaan. Volgend jaar is de Airborne Freedom Run &Trail er weer. Zoals altijd het 2e weekend van september: 9 & 10 september 2023.

Boek een hotelovernachting met € 20 korting bij Hotel Papendal

De startlocatie van de trailrun is bij Papendal in Arnhem. Wil jij lekker uitgerust beginnen? Heb je na de trail geen puf om terug te reizen naar huis? Of wil je op zondag Arnhem en de Airborne-regio verder ontdekken? Boek dan een hotelovernachting bij Hotel Papendal.

Prijs en voorwaarden

 • Standaard kamer: € 89 in plaats van € 109
 • Superior kamer: € 104 in plaats van € 124
 • Prijzen zijn op basis van 1 persoon
 • Prijzen zijn inclusief een uitgebreid ontbijt
 • De korting geldt alleen voor deelnemers aan de Airborne Freedom Run op 10 september
 • Komt er een 2e persoon mee, dan betaal je € 20 extra
 • De korting is geldig voor een overnachting op 9 of 10 september (allebei de nachten mag ook!)
 • Op basis van beschikbaarheid

Boeken

Wil jij gebruik maken van deze speciale Airborne Freedom Run korting? Stuur dan een mailtje naar evenementen@papendal.nl en laat ons daarin weten:

 • welk type kamer je wilt
 • met hoeveel personen je komt
 • wat je aankomstdatum is en hoeveel nachten je wilt blijven
Airborne Freedom Trail t-shirt, bestel voor 7 augustus

Elk jaar laten we een nieuw Airborne Freedom Trail shirt ontwerpen. Dit jaar heeft collega trailrunner René Blueanus weer zijn creativiteit losgelaten op het ontwerp.

Over het ontwerp

Het shirt is in de herkenbare kleuren met de verschillende historische elementen erin verwerkt.

Zo is de John Frostbrug te zien en is ook de klaproos in het shirt verwerkt. De klaproos staat sinds de eerste wereldoorlog voor de Britten namelijk symbool voor de slachtoffers van elk gewapend conflict.

Het shirt heeft de kleur Airborne rood (maroon) met een lichtblauwe opdruk. De lettertypen zijn van een scriptletter uit 1944 gecombineerd met een ‘army’ recht en krachtig type.

Afbeeldingen: voor- en achterkant van het Airborne Freedom Trail t-shirt 2022

Bestellen

Je kunt het t-shirt bestellen tijdens het inschrijven via het online inschrijfformulier. Heb jij je al ingeschreven en wil je toch nog een shirt bijbestellen? Ga dan ook naar het inschrijfformulier en kies bij 'Onderdeel' voor 'Extra bestellingen'. Je kunt het shirt dan bestellen en meteen betalen. 

Bestellen kan tot en met zaterdag 6 augustus.

Gratis trailrun clinics van Runnersworld Arnhem

Bas Visserman, eigenaar Runnersworld Arnhem: “Al een aantal jaar is Runnersworld Arnhem trotse en trouwe sponsor van het mooiste hardloopevent van Arnhem. Ook dit jaar zijn wij weer aanwezig. Op zaterdag 10 september is het weer tijd voor de prachtige Airborne Freedom Trail. En jij kan daar bij zijn.”

Gratis clinics trailrunnen

Ter voorbereiding op de trail organiseert Runnersworld Arnhem samen met MudSweatTrails 2 toffe clinics om je nog meer wegwijs te maken in de wereld van trailrunnen.

Doe mee en maak kans op 1 van de 4 gratis tickets

Tijdens deze clinics geeft Runnersworld Arnhem jou de kans om de nieuwste modellen schoenen te testen en geven zij ook nog eens 4 tickets weg voor gratis deelname aan de Airborne Freedom Trail.

Opgeven

Lijkt jou dit leuk? Geef je dan snel op via info@runnersworldarnhem.nl. Deelname is gratis en na afloop zorgt Runnersworld Arnhem voor een gezellige borrel!

Tijd en plaats

De clinics vinden plaats op:

 • zaterdag 23 juli 9:00 uur (opgeven voor 14 juli)
 • donderdag 4 augustus 20:00 uur (opgeven voor 28 juli)

Start en finish van de clinic is vanuit de winkel van Runnersworld Arnhem, Ir. J.P. van Muijlwijkstraat 68 a.

Airborne Freedom Trail op 10 september 2022, alle runs uitgesteld naar 2023

De Airborne Freedom Run, voormalig Bridge to Bridge Run, welke op 10 en 11 september 2022 zou plaatsvinden is met een jaar uitgesteld. Dit is besloten door de Stichting Bridge to Bridge. De organisatie van het hardloopevenement zou dit jaar voor het eerst in handen van Sportcentrum Papendal liggen.


 Op 28 maart werd, tijdens de partneravond, bekend gemaakt dat de Stichting Bridge to Bridge vol vertrouwen de organisatie in handen van Papendal had gelegd. Tevens werd de nieuwe naam én huisstijl gepresenteerd. Eind mei is in goed overleg besloten dat, door meerdere factoren, de nieuwe insteek van dit hardloopevenement met een jaar wordt uitgesteld.

 • De nieuwe opzet van dit gedenkwaardig hardloopevenement heeft een enorme impact op de organisatie.
 • Om een kwalitatief, hoogwaardig, maar vooral ook duurzaam evenement neer te zetten is tijd een belangrijke speler.
 • Op dit moment kunnen de overheden onvoldoende zekerheid geven of de evenementenvergunning tijdig kan worden afgegeven, dit brengt grote financiële risico’s met zich mee.
 • Tevens hebben we te maken met onzekere factoren zoals onvoldoende personeel en stijgende kosten. Daarmee is het besluit van de stichting om dit evenement uit te stellen naar volgend jaar een weloverwogen beslissing.


Arjan de  Vries, voorzitter Stichting Bridge to Bridge: “Wij hebben met alle bestuursleden en hoofdsponsor Van Wijnen alle verschillende opties doorgenomen en het uitstellen van dit evenement bleek de enige en juiste oplossing. Vooral omdat het onzeker is of de vergunningen op tijd kunnen worden afgegeven. Wij willen  te allen tijde het vergunningstraject zorgvuldig ingaan om de flora en fauna op de route van de run te respecteren.”

Airborne Freedom Trail gaat wel door

De Airborne Freedom Trail gaat overigens wel door. “Deze is kleiner van opzet en is een reeds bestaand concept waarin we niet al te veel wijzigingen in aan hebben gebracht”, aldus de Vries.

Jochem Schellens, directeur Hotel-en Sportcentrum Papendal: “Wij begrijpen en respecteren de beslissing van de stichting uiteraard. Ik sluit me daar volledig bij aan. Het is in ieders belang om een kwalitatief goed hardloopevenement te organiseren. Goed om te zien dat de trailrun wel kan plaatsvinden en hebben er alle vertrouwen in dat we in 2023 een prachtig evenement, samen met onze partners, gaan neerzetten.”

Deelnemersinfo

Lees alle informatie voor deelnemers

Bekijk de deelnemersinfo

Onze Sponsoren

Van Wijnen Logo
Infocaster Logo Footer
Menzis Logo
Madeinarnhem Logo
RW Arnhem Logo ZWART
Logo Papendal 4.0 (1)