Airborne Freedom Run

10 september 2022

De Airborne Freedom Run is hét hardloopevenement van Arnhem. Op 10 september 2022 staat Arnhem in het teken van trailrunnen, herdenken en het vieren van de vrijheid.

Schrijf je nu in

Bridge to Bridge Run = Airborne Freedom Run

Bridge to Bridge Run is Airborne Freedom Run geworden!

De Bridge to Bridge Run heet sinds dit jaar de Airborne Freedom Run.
Je kunt je vanaf nu inschrijven voor 1 van de 3 trailruns.
De andere runs gaan in 2022 helaas niet door, die zijn uitgesteld tot 2023. 

We hopen je te zien op zaterdag 10 september 2022!

 

Naast een nieuwe naam die beter past bij de bij het historische karakter van de run, komen we in 2023 terug met vernieuwde runs. De nadruk ligt daarbij op de 10 km en de 5 km belevingsrun. De runs krijgen een nieuwe startlocatie en route. We staan stil bij de historie en herdenken wat er in september 1944 in de Airborne Regio is gebeurd. De finishlocatie blijft hetzelfde: de Rijnkade met de John Frostbrug in het zicht. De brug die uiteindelijk een brug te ver bleek voor John Frost en zijn mannen.

Trail 18 kilometer

Trail 18 kilometer

Doe mee met de Airborne Freedom Trail 18 kilometer

Trail 28 kilometer

Trail 28 kilometer

Loop de Airborne Freedom Trail 28 kilometer

Trail 45 kilometer

Trail 45 kilometer

Doe mee met de Airborne Freedom Trail 45 kilometer

Mededelingen

Boek een hotelovernachting met € 20 korting bij Hotel Papendal

De startlocatie van de trailrun is bij Papendal in Arnhem. Wil jij lekker uitgerust beginnen? Heb je na de trail geen puf om terug te reizen naar huis? Of wil je op zondag Arnhem en de Airborne-regio verder ontdekken? Boek dan een hotelovernachting bij Hotel Papendal.

Prijs en voorwaarden

 • Standaard kamer: € 89 in plaats van € 109
 • Superior kamer: € 104 in plaats van € 124
 • Prijzen zijn op basis van 1 persoon
 • Prijzen zijn inclusief een uitgebreid ontbijt
 • De korting geldt alleen voor deelnemers aan de Airborne Freedom Run op 10 september
 • Komt er een 2e persoon mee, dan betaal je € 20 extra
 • De korting is geldig voor een overnachting op 9 of 10 september (allebei de nachten mag ook!)
 • Op basis van beschikbaarheid

Boeken

Wil jij gebruik maken van deze speciale Airborne Freedom Run korting? Stuur dan een mailtje naar evenementen@papendal.nl en laat ons daarin weten:

 • welk type kamer je wilt
 • met hoeveel personen je komt
 • wat je aankomstdatum is en hoeveel nachten je wilt blijven
Airborne Freedom Trail t-shirt, bestel voor 7 augustus

Elk jaar laten we een nieuw Airborne Freedom Trail shirt ontwerpen. Dit jaar heeft collega trailrunner René Blueanus weer zijn creativiteit losgelaten op het ontwerp.

Over het ontwerp

Het shirt is in de herkenbare kleuren met de verschillende historische elementen erin verwerkt.

Zo is de John Frostbrug te zien en is ook de klaproos in het shirt verwerkt. De klaproos staat sinds de eerste wereldoorlog voor de Britten namelijk symbool voor de slachtoffers van elk gewapend conflict.

Het shirt heeft de kleur Airborne rood (maroon) met een lichtblauwe opdruk. De lettertypen zijn van een scriptletter uit 1944 gecombineerd met een ‘army’ recht en krachtig type.

Afbeeldingen: voor- en achterkant van het Airborne Freedom Trail t-shirt 2022

Bestellen

Je kunt het t-shirt bestellen tijdens het inschrijven via het online inschrijfformulier. Heb jij je al ingeschreven en wil je toch nog een shirt bijbestellen? Ga dan ook naar het inschrijfformulier en kies bij 'Onderdeel' voor 'Extra bestellingen'. Je kunt het shirt dan bestellen en meteen betalen. 

Bestellen kan tot en met zaterdag 6 augustus.

Gratis trailrun clinics van Runnersworld Arnhem

Bas Visserman, eigenaar Runnersworld Arnhem: “Al een aantal jaar is Runnersworld Arnhem trotse en trouwe sponsor van het mooiste hardloopevent van Arnhem. Ook dit jaar zijn wij weer aanwezig. Op zaterdag 10 september is het weer tijd voor de prachtige Airborne Freedom Trail. En jij kan daar bij zijn.”

Gratis clinics trailrunnen

Ter voorbereiding op de trail organiseert Runnersworld Arnhem samen met MudSweatTrails 2 toffe clinics om je nog meer wegwijs te maken in de wereld van trailrunnen.

Doe mee en maak kans op 1 van de 4 gratis tickets

Tijdens deze clinics geeft Runnersworld Arnhem jou de kans om de nieuwste modellen schoenen te testen en geven zij ook nog eens 4 tickets weg voor gratis deelname aan de Airborne Freedom Trail.

Opgeven

Lijkt jou dit leuk? Geef je dan snel op via info@runnersworldarnhem.nl. Deelname is gratis en na afloop zorgt Runnersworld Arnhem voor een gezellige borrel!

Tijd en plaats

De clinics vinden plaats op:

 • zaterdag 23 juli 9:00 uur (opgeven voor 14 juli)
 • donderdag 4 augustus 20:00 uur (opgeven voor 28 juli)

Start en finish van de clinic is vanuit de winkel van Runnersworld Arnhem, Ir. J.P. van Muijlwijkstraat 68 a.

Airborne Freedom Trail op 10 september 2022, alle runs uitgesteld naar 2023

De Airborne Freedom Run, voormalig Bridge to Bridge Run, welke op 10 en 11 september 2022 zou plaatsvinden is met een jaar uitgesteld. Dit is besloten door de Stichting Bridge to Bridge. De organisatie van het hardloopevenement zou dit jaar voor het eerst in handen van Sportcentrum Papendal liggen.


 Op 28 maart werd, tijdens de partneravond, bekend gemaakt dat de Stichting Bridge to Bridge vol vertrouwen de organisatie in handen van Papendal had gelegd. Tevens werd de nieuwe naam én huisstijl gepresenteerd. Eind mei is in goed overleg besloten dat, door meerdere factoren, de nieuwe insteek van dit hardloopevenement met een jaar wordt uitgesteld.

 • De nieuwe opzet van dit gedenkwaardig hardloopevenement heeft een enorme impact op de organisatie.
 • Om een kwalitatief, hoogwaardig, maar vooral ook duurzaam evenement neer te zetten is tijd een belangrijke speler.
 • Op dit moment kunnen de overheden onvoldoende zekerheid geven of de evenementenvergunning tijdig kan worden afgegeven, dit brengt grote financiële risico’s met zich mee.
 • Tevens hebben we te maken met onzekere factoren zoals onvoldoende personeel en stijgende kosten. Daarmee is het besluit van de stichting om dit evenement uit te stellen naar volgend jaar een weloverwogen beslissing.


Arjan de  Vries, voorzitter Stichting Bridge to Bridge: “Wij hebben met alle bestuursleden en hoofdsponsor Van Wijnen alle verschillende opties doorgenomen en het uitstellen van dit evenement bleek de enige en juiste oplossing. Vooral omdat het onzeker is of de vergunningen op tijd kunnen worden afgegeven. Wij willen  te allen tijde het vergunningstraject zorgvuldig ingaan om de flora en fauna op de route van de run te respecteren.”

Airborne Freedom Trail gaat wel door

De Airborne Freedom Trail gaat overigens wel door. “Deze is kleiner van opzet en is een reeds bestaand concept waarin we niet al te veel wijzigingen in aan hebben gebracht”, aldus de Vries.

Jochem Schellens, directeur Hotel-en Sportcentrum Papendal: “Wij begrijpen en respecteren de beslissing van de stichting uiteraard. Ik sluit me daar volledig bij aan. Het is in ieders belang om een kwalitatief goed hardloopevenement te organiseren. Goed om te zien dat de trailrun wel kan plaatsvinden en hebben er alle vertrouwen in dat we in 2023 een prachtig evenement, samen met onze partners, gaan neerzetten.”

Nieuwe richting en naam Bridge to Bridge

Het hardloopevenement Bridge to Bridge: Run to remember Freedom is in een nieuw jasje gestoken! Het concept bestaat nu uit een totaal nieuw parcours met nadruk op de 10km run en 5km belevingsrun. Daarnaast heeft dit welbekende Arnhemse hardloopevenement vanaf vandaag de nieuwe naam Airborne Freedom Run met een verfrissend logo.

Tijdens de kick-off van 28 maart op Papendal is informatie gegeven aan de partners over de nieuw ingeslagen koers en ambitie van Bridge to Bridge. Sinds het najaar van 2021 is Sportcentrum Papendal de nieuwe organisatiepartner van de Airborne Freedom Run. Het sluit hiermee aan op de Airborne Herdenkingsmaand. Het concept is verrijkt met een totaal nieuw parcours, een nieuwe naam en een passend logo.

Het herdenken en vieren van de vrijheid komen zo meer centraal te staan.

Ahmed Marcouch, burgemeester Arnhem -
“Ik vind het prachtig mooi dat wij met elkaar zoveel manieren vinden om stil te staan bij de offers voor onze vrijheid. Rennen en ook lopen over de brug en door het oorlogsfront, wat een prachtige sportieve manier van beleven, eren en bedanken. De oorlogshelden liepen voor ons leven; dankzij hen lopen wij nu onbekommerd, zonder angst. Ik kijk uit naar een programma in september waaraan iedereen kan deelnemen om dit uit te drukken & dank voor de vrijheid, wij zullen die koesteren en bewaken’”

“Het concept van de Airborne Freedom Run zal vele lopers een plezier doen. De route van 
naar de John Frostbrug is fantastisch. Ik ben er enorm blij mee”, aldus Arjan de Vries, voorzitter
stichting Bridge to Bridge.

Jochem Schellens, directeur Hotel & Sportcentrum Papendal -
“Wij vinden het, als Papendal zijnde, ontzettend belangrijk om betrokken te zijn bij de organisatie van de Airborne Freedom Run omdat wij met ons sportcentrum in het hart van deze historische Airborne Regio liggen. Met deze runs treden we in de voetsporen van de geallieerden en staan we stil bij onze vrijheid. We herdenken de slachtoffers tijdens deze historische route richting de brug.”

Met het nieuwe parcours volgen we de route van de Airborne Divisie: van Papendal naar de John
Frostbrug, via de erebegraafplaats in Oosterbeek.

Bekijk het parcours via https://www.relive.cc/view/vRO7gdJYJyO

Deelnemersinfo

Lees alle informatie voor deelnemers

Bekijk de deelnemersinfo

Onze Sponsoren

Van Wijnen Logo
Infocaster Logo Footer
Menzis Logo
Madeinarnhem Logo
RW Arnhem Logo ZWART
Logo Papendal 4.0 (1)