Inschrijven

Afstand

De Bridge to Bridge runs hebben verschillende afstanden:

 • Airborne Freedom Trail: 18km, 28km en 44km
 • Infocaster 10 Engelse Mijlen (16,09km)
 • Van Wijnen 10km
 • Menzis 5km
 • KidsRuns: 0,5 Engelse Mijl (0,8km), 1 Engelse Mijl (1,6km) en 2 Engelse Mijl (3,2km)
Algemene voorwaarden

De Algemene voorwaarden vind je hier.

Annuleren

Wil je jouw aanmelding voor de Rabo Bridge to Bridge, de Business Run, de KidsRun of de Airborne Freedom Trail annuleren? Tot en met 16 augustus 2019 annuleer je jouw inschrijving tegen €5,00 administratiekosten. Datzelfde geldt voor een eventueel besteld shirt, medaille en gravering. Voor de KidsRun bedragen de annuleringskosten €2,00. Mail naar info@bridgetobridge.nl

Business Run

Schrijf je als bedrijf, met collega’s of relaties in voor een van de volgende afstanden: 5 kilometer, 10 kilometer of 10 Engelse Mijlen. Op de pagina van de Business Run vind je alle informatie.

Contactgegevens

Je kunt ons bereiken via het contactformulier of via Sociale Media (Facebook, Twitter of Instagram (@bridgetobridge2019).

Telefonisch zijn we bereikbaar op +31 (0)26 206 21 73, van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 uur en 17:00 uur.

Ons postadres is: Stichting Bridge to Bridge, Postbus 5085, 6802 EB Arnhem. Let op, dit is geen bezoekadres.

Historie

In 1984, veertig jaar na de beroemde slag om Arnhem, werd Bridge to Bridge voor het eerst georganiseerd. In de afgelopen decennia is ‘de battle of the bridges’ uitgegroeid tot een uitdagende wedstrijd die ieder jaar plaatsvindt op de tweede zondag in september. In 2012 is de Bridge to Bridge omgedoopt tot ‘Rabo Bridge to Bridge’. De Rabobank Arnhem e.o. heeft zich tot en met 2019 als hoofdsponsor en naamgever aan het evenement verbonden.

Inschrijfgeld

De inschrijfkosten voor de verschillende runs zijn als volgt:

Early Bird tickets (geldig van donderdag 28 maart t/m zondag 5 mei 2019)

 • KidsRuns - €4,00
 • Menzis 5km - €13,50
 • Van Wijnen 10km - €16,00
 • Infocaster 10EM - €19,50

Reguliere tickets (geldig van maandag 6 mei t/m zondag 1 september 2019)

 • KidsRuns - €5,00
 • Menzis 5km - €15,50
 • Van Wijnen 10km - €18,00
 • Infocaster 10EM - €21,50

Last-minute tickets (geldig van maandag 2 september t/m vrijdag 13 september)

 • KidsRuns - €6,00
 • Menzis 5km - €17,50
 • Van Wijnen 10km - €20,00
 • Infocaster 10EM - €23,50

De inschrijfkosten zijn allemaal inclusief unieke medaille, tijdsregistratie en gepersonaliseerd digitaal aftermagazine. Let op! Tickets zijn beschikbaar zolang de deelnemerslimiet niet is bereikt.

Overdragen startnummer

Na 16 augustus 2019 is annuleren niet meer mogelijk. Je kunt dan wel nog je startnummer overdragen aan iemand anders. De kosten hiervoor bedragen €5,00. Overdragen van het startnummer kan t/m 6 september 2019. Mail dan uiterlijk 5 september 2019 naar inschrijven@bridgetobridge.nl jouw gegevens en de gegevens (naam, geboortedatum, adresgegevens, e-mailadres en noodnummer) van de loper die jouw startbewijs gaat overnemen.

T-shirt

Wil jij de Rabo Bridge to Bridge in stijl lopen? Tot 16 augustus 2019 kun je bij je inschrijving het unieke Rabo Bridge to Bridge hardloopshirt bestellen. Indien je bij je inschrijving vergeten bent om een shirt te bestellen, kun je deze alsnog bestellen door uiterlijk dinsdag 31 juli 2019 een mailtje te sturen naar inschrijven@bridgetobridge.nl.

Zowel de heren als de dames krijgen dit jaar een ronde hals. Het ontwerp is gemaakt door Mark Meijer van Driedrie.

Van Wijnen 10km

Meer informatie over de Van Wijnen 10km vind je hier.

Verkenningslopen

Op maandagavond 9 september 2019 kun je het parcours van de 5km, 10km en 10 EM verkennen. Deze verkenning is vrij toegankelijk. We starten om 19:00uur bij de fontein voor het Stadhuis / Paleis van Justitie. Het adres is Walburgstraat 2-4. Runnersworld Arnhem zal de verkenningsloop verzorgen met gemotiveerde en professionele trainers. Zij zullen ervoor zorgen dat ieder op zijn eigen niveau kan deelnemen aan deze verkenningsloop.

Tijdens de run

Aanvang

Op zaterdag 14 september 2019 vindt de Airborne Freedom Trail plaats, aanvang (onder voorbehoud) als volgt:

 • 13:00 uur start 44 kilometer (start Ginkelseheide)
 • 14:30 uur start 28 kilometer (start Papendal)
 • 15:00 uur start 18 kilometer (start Papendal)

Op zondag 15 september vinden de andere runs plaats. Aanvang (onder voorbehoud) als volgt:

 • 10:30 uur start KidsRun 2 Engelse Mijlen (3,2 kilometer) voor kinderen 4 t/m 14 jaar
 • 11:00 uur start KidsRun 1 Engelse Mijl (1,6 kilometer) voor kinderen t/m 14 jaar
 • 11:15 uur start KidsRun 0,5 Engelse Mijl (0,8 kilometer) voor kinderen t/m 8 jaar
 • 12:00 uur start Infocaster 10 Engelse Mijl (16,09 kilometer)
 • 13:45 uur start Van Wijnen 10 kilometer
 • 15:00 uur start wheelers en handbikers 10 kilometer
 • 15:40 uur start Menzis 5 kilometer
Bereikbaarheid

Op de pagina Bereikbaarheid vind je alle informatie en plattegronden over de route naar het centrum (met de fiets, auto en openbaar vervoer), parkeren in of nabij het centrum en de bereikbaarheid van de start- en finishlocatie in het historische centrum van Arnhem.

Drank

Bij alle runs zijn er bij de finish waterposten aanwezig. Daarnaast telt de Menzis 5km één waterpost onderweg, de Van Wijnen 10km drie onderweg, en de Infocaster 10 Engelse Mijlen vijf onderweg.

Garderobe

Tijdens de Rabo Bridge to Bridge is een garderobe ingericht waar iedere deelnemer zijn/haar kleding bewaakt kan achterlaten. Als je gebruikt maakt van de garderobe krijg je een nummertje geplakt op je startnummer, en datzelfde nummer wordt ook aan je tas vastgemaakt.

Medaille (graveren)

Een medaille zit standaard bij het inschrijfgeld inbegrepen, dus je ontvangt na het volbrengen een medaille bij de finish. Het is ook mogelijk om je medaille te laten graveren met je naam, gelopen afstand en netto eindtijd. Als je deze optie bij je inschrijving selecteert, zijn de kosten € 7,50. Ter plekke kun je ook nog je medaille laten graveren, de kosten bedragen dan € 8,50.

Medische hulpverlening

Er is verschillende EHBO aanwezig. Er zijn in totaal 10 AED’s aanwezig: onder meer bij alle EHBO-posten langs de route en ook de volgauto’s zijn voorzien van een AED.

Omkleden

Er is gelegenheid voor de lopers om zich om te kleden. Houd er rekening mee dat je NIET kunt douchen.

Parcours

Het parcours is per run verschillend. Op iedere runpagina vind je het betreffende parcours.

Start- en finishgebied

De start is gesitueerd net voor de John Frostbrug. De Finish ligt voor het Stadhuis.

De John Frostbrug zal wederom een prominente rol spelen en op de dag van de Bridge to Bridge autovrij zijn. Op De Markt zal het project Vrijheid-Blijheid weer allerlei activiteiten verzorgen die een link hebben met de “Run to Remember Freedom” en de Slag om Arnhem. Tevens zal een aantal sponsoren zich daar presenteren en er zullen horeca-voorzieningen zijn.

Het gebied rondom de John Frostbrug is historische grond vanwege de Slag om Arnhem in 1944. De Bridge to Bridge is in 1984 opgericht om op sportieve wijze de Slag om Arnhem en “Operation Market Garden te herinneren. Vandaar ook ons motto “Run to Remember Freedom”.

Start(vakken)

Dit jaar hebben we bij elke afstand, met uitzondering van de KidsRuns, maar één startvak (1) waarin je ingedeeld kunt worden. De startvakken achter startvak één (1) zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Wel zullen we bij die startvakken aangeven voor welke verwachtte eindtijden dat startvak bedoeld is. Schat jezelf goed in en ga in het juiste startvak staan. Dat voorkomt irritatie bij andere deelnemers en bij jezelf!

Wil je in startvak één (1) ingedeeld worden, dan dien je ons uiterlijk 24 augustus 2019 te mailen via inschrijven@bridgetobridge.nl, en dien je te kunnen aantonen dat je aan één van de onderstaande limieten hebt voldaan in het afgelopen jaar. De gestelde limieten kun je gelopen hebben in een ander evenement dan de Bridge to Bridge. We hebben de afstanden die bij de Bridge to Bridge gelopen kunnen worden aangevuld met de meest gangbare afstanden van andere evenementen (5km, 10km, 15km en halve marathon). Dit zijn de limieten:

 • 3EM < 19min30sec (deze afstand kan bij de Bridge to Bridge gelopen worden)
 • 5km < 20min00sec
 • 6EM < 41min00sec (deze afstand kan bij de Bridge to Bridge gelopen worden)
 • 10km < 42min00sec
 • 15km < 1uur05min00sec
 • 10 EM < 1uur10min00sec (deze afstand kan bij de Bridge to Bridge gelopen worden)
 • ½ marathon < 1uur33min00sec
Tijdsregistratie

Zoals elk jaar wordt de tijdsregistratie volledig verzorgd door Racetimer. Uiteraard worden de tijden bij het Start/finish-gedeelte bijgehouden. De volgorde van de uitslag wordt bepaald door de bruto looptijden. De bruto-looptijd is de tijd die verstrijkt tussen het startschot en het passeren van de finishstreep. Ook de netto-looptijden zullen bij de uitslagen worden vermeld.

Toiletten

Er zijn diverse toiletten aanwezig, ook rond de verzorgingsposten op het parcours.

Na de run

Activiteiten
Foto's

Na afloop van het Rabo Bridge to Bridge weekend komen de foto’s zo snel mogelijk op onze website en Facebookpagina te staan.

Terugblik

Benieuwd naar een terugblik van voorgaande edities van Rabo Bridge to Bridge? Ga dan naar deze pagina.

Uitslagen