Praktische informatie

Programma en afstanden

Airborne Freedom Trail zaterdag 11 september 2021

 • 13:00 uur: 45 kilometer (start Ginkelse Heide, vervoer vanaf Papendal met bussen organisatie)
 • 13:00 uur: 18 kilometer (start Papendal)
 • 13:45 uur: 18 kilometer (start Papendal)
 • 14:30 uur: 28 kilometer (start Papendal)

Rabo Bridge to Bridge zondag 12 september 2021

Om te zorgen dat de start van de Bridge to Bridge onvergetelijk wordt én niet te druk, starten we iedere 5 minuten in waves van maximaal 50 deelnemers per wave:

Start- en finishlocatie

Dit jaar vinden start en finish plaats op de Stadsblokken (terrein ASM-festival: https://goo.gl/maps/Rbayfn8DAfLGrzbc8) en vertrek je als deelnemers onder de John Frostbrug door. Het gebied rondom de John Frostbrug is historische grond vanwege de Slag om Arnhem in 1944. De Rabo Bridge to Bridge is in 1984 opgericht om op sportieve wijze de Slag om Arnhem en Operation Market Garden te herdenken. Vandaar ons motto 'Run to Remember Freedom'.

De start- en finishlocatie is deze 2021-editie alleen bereikbaar voor deelnemers met een geldig startbewijs. We roepen iedereen dan ook op om zijn/haar toeschouwers dit jaar thuis te laten. Hopelijk kunnen we volgend jaar met weer een gevulde start- en finishstraat onze enthousiaste deelnemers aanmoedigen!

Afhalen startnummer Bridge to Bridge & Airborne Freedom Trail

Op woensdag 8 september (10:00-17:00 uur), donderdag 9 september (10:00-20:00 uur), vrijdag 10 september (10:00-17:00 uur) en zaterdag 11 september (10:00-16:00 uur) kun je je startnummer ophalen bij Runnersworld Arnhem. Adres: Ingenieur J.P. van Muijlwijkstraat 68-A, 6828 BT Arnhem.

LET OP: De startnummers voor de Airborne Freedom Trail kun je t/m vrijdag ophalen bij Runnersworld Arnhem. Op zaterdag zijn ze op Papendal op te halen, waar de starts plaats vinden.

Op zondag 12 september (vanaf 08:30 uur) kun je je startnummer ophalen bij de inschrijfbalie, bij de fietsenstalling aan de Oude Pomp (https://goo.gl/maps/o2eM1XcctC4UGUF78). Print je bevestiging uit of schrijf je startnummer op een briefje! Je mag ook startnummers van bekenden ophalen, graag ook dan een print van het startnummer meenemen of de nummers noteren. In de week voorafgaand aan de Bridge to Bridge krijgt iedere individuele deelnemer een mail met informatie over afhalen en persoonlijke startnummer. Het startnummer wordt NIET thuisgestuurd.

Indien je een shirt en/of BibBits hebt besteld, kun je die ook op bovengenoemde tijden/locaties ophalen. Je dient wel eerst je startnummer op te halen voordat je je bestelde shirt en/of BibBits kunt verkrijgen.

Wil je een startnummer met je voornaam of nickname? Schrijf je dan uiterlijk zondag 15 augustus in. Bij een inschrijving na 15 augustus kunnen de startnummers NIET meer gepersonaliseerd worden, met andere woorden: dan krijg je een blanco startnummer zonder voornaam en startvak erop afgedrukt. 

Tijdregistratie

De tijdregistratie van de Rabo Bridge to Bridge is in handen van Racetimer.

Aan de bovenkant van het startnummer is een chip bevestigd. Indien je de startlijn en finishlijn passeert, wordt dat middels deze chip geregistreerd. Hierdoor zijn wij als organisatie in staat om jouw netto-tijd te registreren. Jouw netto-tijd is de tijd tussen het moment dat je de startlijn passeert en het moment dat je de finishlijn passeert. De bruto-tijd is de tijd tussen het startschot en het moment dat je de finishlijn passeert. Indien je wat meer achteraan staat bij de start, is dat niet erg. Je netto-tijd is immers jouw persoonlijke tijd en gaat dus pas lopen op moment dat je zelf de startstreep passeert. We verzoeken daarom een ieder die niet voor de overwinning loopt c.q. geen snelle loper is, niet vooraan te gaan bij de start. Er kunnen anders mogelijk valpartijen ontstaan met mogelijk ernstig letsel tot gevolg. En dat willen we graag voorkomen!

De volgorde van de uitslagen voor de prijsuitreiking wordt bepaald door de bruto-looptijden.

Startvakken

Dit jaar is er per afstand een aparte wave voor snelle lopers. Wil jij in deze wave starten? Mail dan uiterlijk 23 augustus een e-mail naar info@bridgetobridge.nl. Je dient te kunnen aantonen dat je aan één van de onderstaande limieten hebt voldaan in het afgelopen jaar. De gestelde limieten kun je gelopen hebben tijdens een ander evenement dan de Rabo Bridge to Bridge. We hebben de afstanden die bij de Rabo Bridge to Bridge gelopen kunnen worden aangevuld met de meest gangbare afstanden van andere evenementen (5km, 10km, 15km en halve marathon).

De limieten zijn:

 • 3 EM < 00:19:30 (19 minuten en 30 seconden)
 • 5 km < 00:20:00 (20 minuten)
 • 6 EM < 00:41:00 (41 minuten)
 • 10 km < 00:42:00 (42 minuten)
 • 15 km < 01:05:00 (1 uur en 5 minuten)
 • 10 EM < 01:10:00 (1 uur en 10 minuten)
 • ½ marathon < 01:33:00 (1 uur en 33 minuten)

Parcoursen

Het parcours is per afstand (dus per run) verschillend. Op iedere run-pagina zie je het betreffende parcours met de historische achtergrond.

Bereikbaarheid

Op de pagina bereikbaarheid vind je alle informatie en plattegronden over de route naar het centrum (met de fiets, auto en openbaar vervoer), parkeren in of nabij het centrum en de bereikbaarheid van de start- en finishlocatie.