Praktische informatie

Programma en afstanden

Airborne Freedom Trail zaterdag 11 september 2021

 • 13:00 uur: 45 kilometer (start Papendal)
 • 13:00 uur: 18 kilometer (start Papendal)
 • 13:45 uur: 18 kilometer (start Papendal)
 • 14:30 uur: 28 kilometer (start Papendal)

Rabo Bridge to Bridge zondag 12 september 2021

Start- en finishlocatie

De start van de Rabo Bridge to Bridge bevindt zich vlak voor de iconische John Frostbrug. De finish is voor het Stadhuis van Arnhem.

De John Frostbrug speelt een prominente rol en is op de dag van de Bridge to Bridge autovrij. Op De Markt verzorgt projectteam Vrijheid-Blijheid weer allerlei activiteiten die in het teken staan van run to remember freedom en de Slag om Arnhem. Tevens presenteren een aantal sponsoren zich op de markt en zijn er horeca-voorzieningen.

Het gebied rondom de John Frostbrug is historische grond vanwege de Slag om Arnhem in 1944. De Rabo Bridge to Bridge is in 1984 opgericht om op sportieve wijze de Slag om Arnhem en Operation Market Garden te herdenken. Vandaar ook ons motto ‘Run to Remember Freedom’.

Tijdregistratie

De tijdregistratie van de Rabo Bridge to Bridge is in handen van Racetimer.

Aan de bovenkant van het startnummer is een chip bevestigd. Indien je de startlijn en finishlijn passeert, wordt dat middels deze chip geregistreerd. Hierdoor zijn wij als organisatie in staat om jouw netto-tijd te registreren. Jouw netto-tijd is de tijd tussen het moment dat je de startlijn passeert en het moment dat je de finishlijn passeert. De bruto-tijd is de tijd tussen het startschot en het moment dat je de finishlijn passeert. Indien je wat meer achteraan staat bij de start, is dat niet erg. Je netto-tijd is immers jouw persoonlijke tijd en gaat dus pas lopen op moment dat je zelf de startstreep passeert. We verzoeken daarom een ieder die niet voor de overwinning loopt c.q. geen snelle loper is, niet vooraan te gaan bij de start. Er kunnen anders mogelijk valpartijen ontstaan met mogelijk ernstig letsel tot gevolg. En dat willen we graag voorkomen!

De volgorde van de uitslagen voor de prijsuitreiking wordt bepaald door de bruto-looptijden.

Startvakken

Dit jaar hebben we bij elke afstand, met uitzondering van de KidsRuns, maar één startvak (1) waarin je ingedeeld kunt worden. De startvakken achter startvak één (1) zijn vrij toegankelijk voor iedereen.

Wil je in startvak één (1) ingedeeld worden? Stuur dan uiterlijk 23 augustus 2020 een e-mail naar info@bridgetobridge.nl. Je dient te kunnen aantonen dat je aan één van de onderstaande limieten hebt voldaan in het afgelopen jaar. De gestelde limieten kun je gelopen hebben tijdens een ander evenement dan de Rabo Bridge to Bridge. We hebben de afstanden die bij de Rabo Bridge to Bridge gelopen kunnen worden aangevuld met de meest gangbare afstanden van andere evenementen (5km, 10km, 15km en halve marathon).

De limieten zijn:

 • 3 EM < 00:19:30 (19 minuten en 30 seconden)
 • 5 km < 00:20:00 (20 minuten)
 • 6 EM < 00:41:00 (41 minuten)
 • 10 km < 00:42:00 (42 minuten)
 • 15 km < 01:05:00 (1 uur en 5 minuten)
 • 10 EM < 01:10:00 (1 uur en 10 minuten)
 • ½ marathon < 01:33:00 (1 uur en 33 minuten)

Parcoursen

Het parcours is per afstand (dus per run) verschillend. Op iedere run-pagina vind je het betreffende parcours en de historische achtergrond.

Bereikbaarheid

Op de pagina bereikbaarheid vind je alle informatie en plattegronden over de route naar het centrum (met de fiets, auto en openbaar vervoer), parkeren in of nabij het centrum en de bereikbaarheid van de start- en finishlocatie in het historische centrum van Arnhem.