Bridge to Bridge gaat door op 11 en 12 september

 

Bridge to Bridge op 11 en 12 september komt met aangepast programma

Het bestuur van de Bridge to Bridge heeft ondanks corona-beperkingen een aangepast maar aantrekkelijk programma weten samen te stellen.  Door een aantal wijzigingen aan de start, de finish en een aangepast parcours kunnen grote delen van het  oorspronkelijke programma op 11 en 12 september gewoon doorgaan.  Dat is goed nieuws want in andere gemeenten krijgen organisaties van loopevenementen geen groen licht.

 

Corona-proof editie!

In overleg met de gemeente Arnhem en met de professionele hulp van organisatie bureau WE-link is de wedstrijdlocatie zo ingericht dat de deelnemers veilig en in kleine groepen van vijftig kunnen starten. Er zijn geen side activiteiten en voor publiek is er dit jaar geen toegang. Ouders die hun kinderen willen aanmoedigen, kunnen dat alleen door zelf in te schrijven en deel te nemen aan de KidsRun.

 

Programma, parcours en wedstrijd locatie

Op zaterdag is er de Airborn Freedom Trail, de deelnemers kunnen kiezen uit de 18km, 28km en 44km. De 18km en 28km starten op Papendal en de 44km op de Ginkelseheide. De finish is op de Stadsblokken.

Op zondag kunnen de deelnemers traditiegetrouw een keuze maken uit de 10 Engelse Mijlen, 10km en 5km. Voor de kinderen zijn er ook drie afstanden, 0,8km, 1,6km en 3,2km.

Ook de wandelaars kunnen op zondagmiddag genieten van het mooie parcours dat dit jaar de Bakenhof, Malburgse Bandijk, Meinerswijk en Stadsblokken aandoet.

De deelnemers kunnen alleen te voet het start- en finishterrein bereiken op de Stadsblokken. De fietsen kunnen geparkeerd worden aan de Noordzijde van de brug bij de “Oude pomp” aan de Ooststraat. Daar kunnen de deelnemers op zondag ook hun startnummer ophalen, mochten ze dat nog niet gedaan hebben in de dagen voor de Bridge bij Runnersworld Arnhem.

Deelnemers die met de auto komen, parkeren de auto in een van de vele parkeergarages in het centrum. Vervolgens te voet naar de startlocatie, en eventueel eerst langs de fietsparkeerplaats om het startnummer op te halen.

 

Voor wie ?

Het evenement Bridge to Bridge is geschikt voor de beginnende, de geoefende hardloper, de recreatieve wandelaar en kinderen. Elke deelnemer krijgt een unieke herinneringsmedaille. Dit jaar een houten versie, gemaakt van restafval dat vrijkomt bij snoeiwerkzaamheden.

 

Inschrijven en informatie

Inschrijven kan nog steeds via voor alle onderdelen: https://tickets.tixxy.nl/nl/Bridge2021 De trail op zaterdag, de runs en walk op zondag. Het aantal startbewijzen is beperkt vanwege de corona-beperkingen. Ongeveer 80% van het aantal beschikbare plaatsen is nu vergeven.