Airborne Freedom Trail

Airborne Freedom Trail

  • Datum 12 september 2020
  • Tijd De 44km start om 13:00 uur, de 28km om 14:30 uur en de 18km om 13:00 uur en 13:45 uur
  • Afstand 44km, 28km en 18km
  • Inschrijfgeld €41 (44km), €31 (28km) en €24,50 (18km)

Er zijn nog startbewijzen voor de Airborne Freedom Trail 2020 beschikbaar via Plan International! Loop deze bijzondere tocht voor het goede doel en zet je in voor de strijd tegen kindhuwelijken.

Lees meer

Na de invasie in Normandië in juni 1944 willen de geallieerden doorpakken en Europa bevrijden van de verschrikking die de Nazi’s de afgelopen oorlogsjaren hebben achtergelaten. Een ambitieus plan wordt bedacht: Operatie Market Garden.

Operatie Market Garden (de grootste Airborne operatie in de geschiedenis) is uitgevoerd door drie Airborne divisies. Een complexe operatie waarbij de luchtlandingstroepen een aantal cruciale bruggen moesten veroveren ver achter de linies. De grondtroepen zouden zo in één keer kunnen doorstoten vanuit België tot aan het IJsselmeer. De geallieerden hadden zo als doel om snel een einde te maken aan de Tweede Wereldoorlog. Om dit te bewerkstelligen kreeg de 1st British Airborne Division de opdracht om de verkeersbrug in Arnhem te veroveren. De meest noordelijke brug die veilig gesteld moest worden.

Helaas heeft slechts een klein gedeelte van de divisie de brug daadwerkelijk gehaald. Velen van hen zijn gesneuveld tijdens hevige gevechten met Duitse (SS) eenheden. De licht bepakte en bewapende luchtlandingstroepen hebben negen dagen brute gevechten geleverd maar het mocht niet baten. De brug bij Arnhem bleek een brug te ver.

Voorafgaand en tijdens de trail ontvang je meer informatie over wat er heeft plaatsgevonden op de plekken waar je loopt.

De Airborne Freedom Trail

De Airborne Freedom Trail is een prestatietocht met een historische lading. Een moderne manier van herdenken. We lopen op zoveel mogelijk onverharde paden vanaf een ‘droppingszone’ naar het centrum van Arnhem. Je loopt daarbij over historische grond. Op veel plekken waar je loopt is geschiedenis geschreven. Je streeft een doel na (het behalen van de brug), je treedt in de voetsporen van de mannen die soms het hoogste offer hebben moeten leveren voor onze vrijheid.

Run to Remember Freedom!

Afstanden

  • 44 km (start Ginkelseheide)
  • 28 km (start Papendal) 
  • 18 km (start Papendal) 

Alle afstanden finishen bij de John Frostbrug te Arnhem. Verzamelpunt voor alle lopers is Nationaal Sportcentrum Papendal. De organisatie vervoert de deelnemers van de 44 km naar de start op de Ginkelseheide.

Sponsoren

 

ABC - Airborne Freedom Trail

Afstand

De Airborne Freedom Trail kent drie verschillende afstanden: 18 km, 28 km en 44 km.

Annuleren

Overdragen startbewijs aan een andere loper?
Dit is kosteloos mogelijk tot en met zondag 23 augustus 2020. Stuur een mail naar trail@bridgetobridge.nl met het inschrijfbewijs, de NAAM, GEBOORTEDATUM, TELEFOONNUMMER, NOODNUMMER, het E-MAIL ADRES en de WOONPLAATS van je vervanger. Na 23 augustus zijn wijzigingen niet meer mogelijk. Het startnummer is strikt persoonlijk.

Afstand wijzigen?
Het is mogelijk om te wijzigen naar een andere afstand. Stuur je verzoek voor 23 augustus naar trail@bridgetobridge.nl. Afstand neerwaarts bijstellen kan ook op de dag zelf bij de issuedesk, tegen 3 euro wijzigingskosten.

Deelnemerslimiet

Het maximaal aantal deelnemers voor de Airborne Freedom Trail 2020 is 1250. De editie van 2019 was binnen vijf dagen uitverkocht.

Drank

Voor de 44 km zijn er twee verzorgingsposten en is er één onbemande herbevoorradingspost. Voor de 18 km en 28 km zijn er beide twee verzorgingsposten.

Overdragen startnummer

Dit is kosteloos mogelijk tot en met zondag 23 augustus 2020. Stuur een mail naar trail@bridgetobridge.nl met het inschrijfbewijs, de NAAM, GEBOORTEDATUM, TELEFOONNUMMER, NOODNUMMER, het E-MAIL ADRES en de WOONPLAATS van je vervanger. Na 23 augustus zijn wijzigingen niet meer mogelijk. Het startnummer is strikt persoonlijk.

Parcours

De routes staan in het teken van de operatie Market Garden. Hierdoor doe je diverse belangrijke historische plekken aan. De trail is niet geheel onverhard. Het laatste stuk Arnhem in is voornamelijk verhard. De overige paden zijn bospaden en singletracks. Deelnemers ontvangen het parcours per e-mail.

Start en finish

Verzamelpunt voor alle lopers is Nationaal Sportcentrum Papendal. De organisatie vervoert de deelnemers aan de 44 kilometer naar de start op de Ginkelseheide. Alle afstanden finishen bij de John Frostbrug te Arnhem. Let op: wil je gebruik maken van busvervoer terug naar Papendal na de finish (vanuit centrum Arnhem). Vink deze optie dan aan bij je inschrijving!

Startnummer

Het ophalen van de startnummers van alle afstanden kan op 12 september 2020 vanaf 11.00 uur op Nationaal Sportcentrum Papendal (Papendallaan 3, 6816 VD Arnhem). Papendal is zowel met het OV als met de auto goed bereikbaar.

Tijdslimiet

De uiterste finishtijd voor alle afstanden van de Airborne Freedom Trail is 19:00 uur.

Tijdsregistratie

De Airborne Freedom Trail is een prestatietocht. Er zal daarom geen prijsuitreiking plaatsvinden. Wel ontvangt elke deelnemer een herinnering.

T-shirt

Wil jij de Airborne Freedom Trail in stijl lopen? Tot 16 augustus 2020 kun je bij je inschrijving het unieke Airborne Freedom Trail hardloopshirt bestellen. Indien je bij je inschrijving vergeten bent om een shirt te bestellen, kun je deze alsnog bestellen door voor 16 augustus 2020 een mailtje te sturen naar info@bridgetobridge.nl.

Aan het ontwerp voor 2020 wordt nog gewerkt. Het ontwerp is in 2019 gemaakt door Mark Meijer van Driedrie.

 

Uitslagen

De Airborne Freedom Trail is een prestatietocht. Er zal daarom geen prijsuitreiking plaatsvinden. Wel ontvangt elke deelnemer een herinnering.