Airborne Freedom Trail

Uitverkocht

Airborne Freedom Trail

  • Datum 17 september 2020
  • Tijd Van 17 september tot en met 31 december 2020
  • Afstand 44km, 28km en 18km
  • Inschrijfgeld UITVERKOCHT

Afstandsponsor

Logo Papendal 4.0 (1)
Na de invasie in Normandië in juni 1944 willen de geallieerden doorpakken en Europa bevrijden van de verschrikking die de Nazi’s de afgelopen oorlogsjaren hebben achtergelaten. Een ambitieus plan wordt bedacht: Operatie Market Garden.

Operatie Market Garden (de grootste Airborne operatie in de geschiedenis) is uitgevoerd door drie Airborne divisies. Een complexe operatie waarbij de luchtlandingstroepen een aantal cruciale bruggen moesten veroveren ver achter de linies. De grondtroepen zouden zo in één keer kunnen doorstoten vanuit België tot aan het IJsselmeer. De geallieerden hadden zo als doel om snel een einde te maken aan de Tweede Wereldoorlog. Om dit te bewerkstelligen kreeg de 1st British Airborne Division de opdracht om de verkeersbrug in Arnhem te veroveren. De meest noordelijke brug die veilig gesteld moest worden.

Helaas heeft slechts een klein gedeelte van de divisie de brug daadwerkelijk gehaald. Velen van hen zijn gesneuveld tijdens hevige gevechten met Duitse (SS) eenheden. De licht bepakte en bewapende luchtlandingstroepen hebben negen dagen brute gevechten geleverd maar het mocht niet baten. De brug bij Arnhem bleek een brug te ver.

Voorafgaand en tijdens de trail ontvang je meer informatie over wat er heeft plaatsgevonden op de plekken waar je loopt.

De Airborne Freedom Trail

De Airborne Freedom Trail is een prestatietocht met een historische lading. Een moderne manier van herdenken. We lopen op zoveel mogelijk onverharde paden vanaf een ‘droppingszone’ naar het centrum van Arnhem. Je loopt daarbij over historische grond. Op veel plekken waar je loopt is geschiedenis geschreven. Je streeft een doel na (het behalen van de brug), je treedt in de voetsporen van de mannen die soms het hoogste offer hebben moeten leveren voor onze vrijheid.

Run to Remember Freedom!

Afstanden

  • 44 km (start Ginkelseheide)
  • 28 km (start Papendal) 
  • 18 km (start Papendal) 

We starten dit jaar niet met z'n allen tegelijk op zaterdag 12 september, simpelweg omdat de huidige regels rondom Covid-19 dit niet toestaan. 

Wanneer je loopt, bepaal je zelf. Kies jouw moment tussen 17 september en 31 december van dit jaar

Alle afstanden finishen bij de John Frostbrug te Arnhem. Bij Dudok Arnhem kun je na afloop je medaille afhalen, een toffe finishfoto maken en een afsluitend drankje nuttigen. 

Klik hier voor de FAQ Airborne Freedom Trail 2020

Trail shirt 2020

Wil jij de Airborne Freedom Trail in stijl lopen? Tot 16 augustus 2020 kun je bij je inschrijving het unieke Airborne Freedom Trail hardloopshirt bestellen. Indien je bij je inschrijving vergeten bent om een shirt te bestellen, kun je deze alsnog bestellen door voor 16 augustus 2020 een mailtje te sturen naar info@bridgetobridge.nl.

ABC - Airborne Freedom Trail

Afstand

De Airborne Freedom Trail kent drie verschillende afstanden: 18 km, 28 km en 44 km.

Annuleren

Overdragen startbewijs aan een andere loper?
Dit is kosteloos mogelijk tot en met zondag 23 augustus 2020. Stuur een mail naar trail@bridgetobridge.nl met het inschrijfbewijs, de NAAM, GEBOORTEDATUM, TELEFOONNUMMER, NOODNUMMER, het E-MAIL ADRES en de WOONPLAATS van je vervanger. Na 23 augustus zijn wijzigingen niet meer mogelijk. Het startnummer is strikt persoonlijk.

Afstand wijzigen?
Het is mogelijk om te wijzigen naar een andere afstand. Stuur je verzoek voor 23 augustus naar trail@bridgetobridge.nl. Afstand neerwaarts bijstellen kan ook op de dag zelf bij de issuedesk, tegen 3 euro wijzigingskosten.

Deelnemerslimiet

Het maximaal aantal deelnemers voor de Airborne Freedom Trail 2020 is 1250. De editie van 2019 was binnen vijf dagen uitverkocht.

Verzorgingspost

In verband met het Covid-19 virus dien je dit jaar zelf voor je water, sportdrank, e.d. te zorgen.

Overdragen startnummer

Dit is kosteloos mogelijk tot en met zondag 23 augustus 2020. Stuur een mail naar trail@bridgetobridge.nl met het inschrijfbewijs, de NAAM, GEBOORTEDATUM, TELEFOONNUMMER, NOODNUMMER, het E-MAIL ADRES en de WOONPLAATS van je vervanger. Na 23 augustus zijn wijzigingen niet meer mogelijk. Het startnummer is strikt persoonlijk.

Parcours

De routes staan in het teken van de operatie Market Garden. Hierdoor doe je diverse belangrijke historische plekken aan. De trail is niet geheel onverhard. Het laatste stuk Arnhem in is voornamelijk verhard. De overige paden zijn bospaden en singletracks. Deelnemers ontvangen het parcours per e-mail.

Start en finish

Het startpunt voor de 44 kilometer is op de Ginkelse Heide. Het startpunt voor de 18 en 28 kilometer is op Nationaal Sportcentrum Papendal. Alle afstanden finishen bij de John Frostbrug te Arnhem.

Startnummer

Het ophalen van de startnummers van alle afstanden kan vanaf 17 september op Hotel Papendal. Papendal is zowel met het OV als met de auto goed bereikbaar.

Tijdslimiet

Er is in 2020 geen tijdslimiet voor de Airborne Freedom Trail 

Tijdsregistratie

De Airborne Freedom Trail is een prestatietocht. Er zal daarom geen prijsuitreiking plaatsvinden. Wel ontvangt elke deelnemer een herinnering.

T-shirt

Wil jij de Airborne Freedom Trail in stijl lopen? Tot 16 augustus 2020 kun je bij je inschrijving het unieke Airborne Freedom Trail hardloopshirt bestellen. Indien je bij je inschrijving vergeten bent om een shirt te bestellen, kun je deze alsnog bestellen door voor 16 augustus 2020 een mailtje te sturen naar info@bridgetobridge.nl.

Het ontwerp voor 2020 wordt gemaakt door Philip Hogeboom van MooiWerk.

 

Uitslagen

De Airborne Freedom Trail is een prestatietocht. Er zal daarom geen prijsuitreiking plaatsvinden. Wel ontvangt elke deelnemer een herinnering.

Onze Sponsoren

Rabobank Logo
Infocaster Logo Footer
Van Wijnen Logo
Menzis Logo
Madeinarnhem Logo
Decathlon Logo