Infocaster 10 Engelse mijl

Infocaster 10 Engelse mijl

 • Datum 12 september 2021
 • Tijd 12:44 uur wheelers en handbikers. 12:45 uur Infocaster 10 EM
 • Afstand 10 Engelse Mijl (16,09 kilometer)
 • Inschrijfgeld €22,50

Afstandsponsor

Infocaster Logo Footer
Stel je eens voor… het is 17 september 1944. Net na de landing op de Renkumse heide klinkt het geluid van een jachthoorn. Verzamelen, Operatie Market Garden gaat van start.

Na een zware tocht van 13 kilometer bereikt het bataljon Arnhem. Onder leiding van luitenant-kolonel John Frost wordt de noordelijke oprit van de brug over de Rijn veroverd. De brug moet 48 uur bezet worden gehouden. Maar het bataljon wordt aangevallen. Duits vuur. Het is wachten op versterking. Versterking van de geallieerde Britse grondtroepen, die vanuit het zuiden moeten komen, om zo ook de andere kant van de brug te veroveren. Tevergeefs. Twee aanvallen om de zuidelijke oprit te bezetten falen. De Britten worden constant vanuit een kazemat onder vuur genomen door zwaar geschut van de Duitsers. Twee dagen later hebben de Britten de noordzijde van de brug nog steeds in handen, maar de situatie lijkt uitzichtloos. Zonder water, voedsel en met een gebrek aan munitie lijkt de uitslag duidelijk. Luitenant-kolonel John Frost raakt zwaargewond. In de ochtend van 21 september geeft hij zichzelf over. De jachthoorn, waarmee het startschot werd gegeven, wordt ingenomen door de Duitsers. De Slag om Arnhem is voor hem voorbij, Operatie Market Garden is mislukt.

Parcoursomschrijving Infocaster 10 Engelse mijl

Het startschot van de Infocaster 10 Engelse mijl klinkt aan de voet van de John Frostbrug. Je maakt de oversteek richting Arnhem Zuid, waar je via de wijk Malburgen richting de Malburgse Bandijk loopt. Na ongeveer 5,5 km sla je af, park de Bakenhof in: een uitgestrekt groen gebied van ruim twee kilometer. Wanneer je onder de John Frostbrug doorloopt, ben je halverwege de Arnhemse Stadsblokken op de helft van de route. Met nog 8 kilometer te gaan komt de Nelson Mandelabrug steeds dichterbij. Na het passeren van 9 kilometerpunt, loop je de uiterwaarden van Meinerswijk in. Hier zijn nog restanten van kazematten te zien, restanten van de Koude Oorlog. Langs de oude steenfabrieken en over de waterlinie vervolg je het parcours naar de zuidelijke oprit van de John Frostbrug. Je steekt de brug over, met de Eusebiuskerk al in zicht, in de richting van het Airborne monument. Nog een paar meter te gaan, en dan bereik je de finish van de Infocaster 10 Engelse mijl.

Het vrijwel vlakke parcours van de Infocaster 10 EM is vanwege de afstand geschikt voor de gevorderde loper en gaat 16,09 kilometer lang over verharde wegen.

Infocaster 10 Engelse mijl voor wheelers en handbikers

De Infocaster 10 Engelse mijl is er ook speciaal voor wheelers en handbikers. Dit parcours gaat over volledig verharde wegen. 

foto wheeler

 

Parcours

Routebeschrijving

ABC - Infocaster 10 Engelse mijl

Aanvang

De Infocaster 10 Engelse Mijl vindt plaats op zondag 12 september 2021. Aanvang (onder voorbehoud) als volgt:

 • 12:44 uur start wheelers en handbikers 10 Engelse Mijl
 • 12:45 uur start Infocaster 10 Engelse Mijl
Afstand

De Infocaster 10 Engelse Mijl staat gelijk aan een afstand van 16,09 kilometer.

Annuleren

Tot en met 15 augustus 2021 annuleer je jouw inschrijving tegen €5,00 administratiekosten. Datzelfde geldt voor een eventueel besteld shirt, medaille en gravering. Dit kan door te mailen naar info@bridgetobridge.nl

 

Na 15 augustus is het niet meer mogelijk om je inschrijving en eventueel bestelde shirt te annuleren. 

Medaille

Een medaille zit standaard bij het inschrijfgeld inbegrepen, dus alle deelnemers ontvangen na het volbrengen een medaille bij de finish.Het is ook mogelijk om je medaille te laten graveren met je naam, gelopen afstand en netto eindtijd. Als je dit boekt bij je inschrijving zijn de kosten €7,50. Ter plekke kun je ook nog je medaille laten graveren, de kosten bedragen dan €8,50.

Inschrijfkosten

De inschrijfkosten van de Infocaster 10 Engelse mijl zijn als volgt:

 • Early-bird - beperkt verkrijgbaar t/m 5 mei tenzij eerder uitverkocht €21,00
 • Regulier - van donderdag 6 mei t/m dinsdag 31 augustus €22,50
 • Last-minute - van woensdag 1 september t/m vrijdag 10 september €25,00

Bij je inschrijving is inbegrepen:

 • Unieke medaille
 • Tijdregistratie
 • Gepersonaliseerd digitaal aftermagazine
Omkleden

Nabij de start/finish locatie is er gelegenheid om je om te kleden. Houd er wel rekening mee dat je NIET kunt douchen.

Overdragen startnummer

Na 15 augustus 2021 is annuleren niet meer mogelijk. Je kunt dan wel nog je startnummer overdragen aan iemand anders. De kosten hiervoor bedragen €5,00. Overdragen van het startnummer kan t/m 5 september 2021. Mail dan uiterlijk 5 september 2021 naar info@bridgetobridge.nl jouw gegevens en de gegevens (naam, geboortedatum, adresgegevens, e-mailadres en noodnummer) van de loper die jouw startbewijs gaat overnemen.

Let op: de loper die jouw startnummer tussen 15 augustus en 5 september overneemt, krijgt een startnummer met jouw voornaam erop. Het startnummer is dan namelijk al gedrukt.

Startnummer

Op donderdag 9 september (10:30-21:00 uur), vrijdag 10 september (9:30-18:00 uur) en zaterdag 11 september (9.30-15.00 uur) kun je je startnummer ophalen rond het centrum van Arnhem. Op zondag 12 september kun je je startnummer ophalen bij de inschrijfbalie, vlakbij start en finish. Print je bevestiging uit of schrijf je startnummer op een briefje! Je mag ook startnummers van bekenden ophalen, graag ook dan een print van het startnummer meenemen of de nummers noteren. Een week voorafgaand aan de Bridge to Bridge krijgt iedere individuele deelnemer een mail met informatie over afhalen en persoonlijke startnummer. Het startnummer wordt dus NIET thuisgestuurd.

Op zondag 12 september (vanaf 09.30 uur) kun je je startpakket ophalen bij de inschrijfbalie. Haal je het startpakket op zondag op, zorg dan wel dat je op tijd bent.

Indien je een shirt en/of BibBits hebt besteld, kun je die ook op bovengenoemde tijden/locaties ophalen. Je dient wel eerst je startnummer op te halen voordat je je bestelde shirt en/of BibBits kunt verkrijgen.

Wil je een startnummer met je voornaam of nickname? Schrijf je dan uiterlijk zondag 15 augustus in. Bij een inschrijving na 15 augustus kunnen de startnummers NIET meer gepersonaliseerd worden, met andere woorden: dan krijg je een blanco startnummer zonder voornaam en startvak erop afgedrukt.

Tijdslimiet

De tijdslimiet voor de Infocaster 10 Engelse Mijl bedraagt 3 uur en 30 minuten. De uiterlijke finishtijd is 16:15 uur.

Tijdsregistratie

Zoals ieder jaar wordt de tijdsregistratie volledig verzorgd door Racetimer. Uiteraard worden de tijden bij het Start/finish-gedeelte bijgehouden. De volgorde van de uitslag wordt bepaald door de bruto looptijden. De bruto looptijd is de tijd die verstrijkt tussen het startschot en het passeren van de finishstreep. Ook de netto looptijden zullen in de uitslagen worden vermeld.

Verkenningsloop

Op maandagavond 6 september 2021 kun je het parcours van de Infocaster 10 Engelse Mijl verkennen. Deze verkenning is vrij toegankelijk. We starten om 19:00 uur bij de fontein voor het Stadhuis / Paleis van Justitie. Het adres is Walburgstraat 2-4. Gemotiveerde en enthousiaste trainers zorgen ervoor dat ieder op zijn eigen niveau kan deelnemen aan deze verkenningsloop.

Verzorgingsposten

Op het parcours van de 10 EM verzorgen wij 5 verzorgingsposten onderweg. Daarnaast staat ook bij de finish een verzorgingspost.