Infocaster 10 Engelse mijl

Infocaster 10 Engelse mijl

  • Datum 12 september 2021
  • Tijd Iedere 5 minuten starten in waves van 50 deelnemers. Vanaf 11:30 tot 13:15 uur.
  • Afstand 10 Engelse mijl (16,09 kilometer)
  • Inschrijfgeld €22,50

Afstandsponsor

Infocaster Logo Footer
Stel je eens voor… het is 17 september 1944. Net na de landing op de Renkumse heide klinkt het geluid van een jachthoorn. Verzamelen, Operatie Market Garden gaat van start.

Na een zware tocht van 13 kilometer bereikt het bataljon Arnhem. Onder leiding van luitenant-kolonel John Frost wordt de noordelijke oprit van de brug over de Rijn veroverd. De brug moet 48 uur bezet worden gehouden. Maar het bataljon wordt aangevallen. Duits vuur. Het is wachten op versterking. Versterking van de geallieerde Britse grondtroepen, die vanuit het zuiden moeten komen, om zo ook de andere kant van de brug te veroveren. Tevergeefs. Twee aanvallen om de zuidelijke oprit te bezetten falen. De Britten worden constant vanuit een kazemat onder vuur genomen door zwaar geschut van de Duitsers. Twee dagen later hebben de Britten de noordzijde van de brug nog steeds in handen, maar de situatie lijkt uitzichtloos. Zonder water, voedsel en met een gebrek aan munitie lijkt de uitslag duidelijk. Luitenant-kolonel John Frost raakt zwaargewond. In de ochtend van 21 september geeft hij zichzelf over. De jachthoorn, waarmee het startschot werd gegeven, wordt ingenomen door de Duitsers. De Slag om Arnhem is voor hem voorbij, Operatie Market Garden is mislukt.

Parcoursomschrijving Infocaster 10 Engelse mijl

In 2021 starten en finishen we eenmalig aan de Zuidkant van de John Frostbrug, op de Stadsblokken. Via onder andere de Bakenhof en de Malburgse Bandijk kom je uiteindeljk in uiterwaardengebied Meinerswijk. Ervaar hier de stilte, midden in de natuur, even weg van waar de hevige strijd om de brug werd uitgevochten. Wel zijn in het gebied verschillende overblijfselen en explosieven gevonden van Operation Market Garden. In Meinerswijk loop je twee ronden, de organisatie zal dit duidelijk maken met borden, wegmarkeringen en parcourswachten. Vanzelfsprekend moet je zelf goed in de gaten houden of je rechtdoor mag voor de laatste twee kilometer of nog een extra rondje mag genieten in Meinerswijk. Na ruim 9 kilometer door Meinerswijk - je hebt er inmiddels 15 kilometer op zitten - loop je onder de Nelson Mandelabrug door richting de Stadsblokken alwaar je aan de voet van de John Frostbrug zult finishen.

ABC - Infocaster 10 EM

Aanvang

De Infocaster 10 Engelse Mijlen vindt plaats op zondag 12 september 2021. Vanaf 11:30 tot 13:15 uur gaat er iedere 5 minuten een wave van 50 deelnemers van start. 

Start- en finishlocatie

Dit jaar vinden start en finish plaats op de Stadsblokken en vertrek je als deelnemers onder de John Frostbrug door. Het gebied rondom de John Frostbrug is historische grond vanwege de Slag om Arnhem in 1944. De Rabo Bridge to Bridge is in 1984 opgericht om op sportieve wijze de Slag om Arnhem en Operation Market Garden te herdenken. Vandaar ons motto 'Run to Remember Freedom'.

De start- en finishlocatie van deze 2021-editie is alleen bereikbaar voor deelnemers met een geldig startbewijs. We roepen iedereen dan ook op om zijn/haar toeschouwers dit jaar thuis te laten. Hopelijk kunnen we volgend jaar met weer een gevulde start- en finishstraat onze enthousiaste deelnemers aanmoedigen!

Afstand

10 Engelse Mijlen staan gelijk aan een afstand van 16,09 kilometer.

Annuleren

Tot en met 15 augustus 2021 annuleer je jouw inschrijving tegen €5,00 administratiekosten. Datzelfde geldt voor een eventueel besteld shirt, medaille en gravering. Dit kan door te mailen naar info@bridgetobridge.nl

 

Na 15 augustus is het niet meer mogelijk om je inschrijving en eventueel bestelde shirt te annuleren. 

Medaille

Een medaille zit standaard bij het inschrijfgeld inbegrepen, dus alle deelnemers ontvangen na het volbrengen een medaille bij de finish.

Inschrijfkosten

De inschrijfkosten van de Infocaster 10 Engelse Mijlen zijn als volgt:

  • Early-bird - beperkt verkrijgbaar t/m 5 mei tenzij eerder uitverkocht €21,00
  • Regulier - van donderdag 6 mei t/m dinsdag 31 augustus €22,50
  • Last-minute - van woensdag 1 september t/m vrijdag 10 september €25,00

Bij je inschrijving is inbegrepen:

  • Unieke medaille
  • Tijdregistratie
  • Gepersonaliseerd digitaal aftermagazine
Omkleden

Nabij de start/finish locatie is er gelegenheid er gelegenheid om je tas af te geven en na afloop wat warms aan te trekken. Vanwege de Corona-maatregelen moet je daarna zo snel mogelijk het terrein verlaten. Houd er wel rekening mee dat je NIET kunt douchen.

Overdragen startnummer

Na 15 augustus 2021 is annuleren niet meer mogelijk. Je kunt dan wel nog je startnummer overdragen aan iemand anders. De kosten hiervoor bedragen €5,00. Overdragen van het startnummer kan t/m 5 september 2021. Mail dan uiterlijk 5 september 2021 naar info@bridgetobridge.nl jouw gegevens en de gegevens (naam, geboortedatum, adresgegevens, e-mailadres en noodnummer) van de loper die jouw startbewijs gaat overnemen.

Let op: de loper die jouw startnummer tussen 15 augustus en 5 september overneemt, krijgt een startnummer met jouw voornaam erop. Het startnummer is dan namelijk al gedrukt.

Startnummer

Op woensdag 8 september (10:00-17:00 uur), donderdag 9 september (10:00-20:00 uur) en vrijdag 10 september (10:00-16:00 uur) kun je je startnummer ophalen bij RunnersWorld Arnhem. Adres: Ingenieur J.P. van Muijlwijkstraat 68-A, 6828 BT Arnhem

Op zaterdag 11 september (09:00-12:00 uur) en zondag 12 september (vanaf 08:30 uur) kun je je startnummer ophalen bij de inschrijfbalie, vlakbij start en finish. Print je bevestiging uit of schrijf je startnummer op een briefje! Je mag ook startnummers van bekenden ophalen, graag ook dan een print van het startnummer meenemen of de nummers noteren. Een week voorafgaand aan de Bridge to Bridge krijg iedere individuele deelnemer een mail met informatie over afhalen en persoonlijke startnummer. Het startnummer wordt dus NIET thuisgestuurd.

Op zondag 12 september (vanaf 08.30 uur) kun je je startpakket ophalen bij de startnummerbalie. Haal je het startpakket op zondag op, zorg dan wel dat je op tijd bent. 

Indien je een shirt en/of BibBits hebt besteld, kun je die ook op bovengenoemde tijden/locaties ophalen. Je dient wel eerst je startnummer op te halen voordat je je bestelde shirt en/of BibBits kunt verkrijgen.

Wil je een startnummer met je voornaam of nickname? Schrijf je dan uiterlijk zondag 15 augustus in. Bij een inschrijving na 15 augustus kunnen de startnummers NIET meer gepersonaliseerd worden, met andere woorden: dan krijg je een blanco startnummer zonder voornaam en startvak erop afgedrukt. 

Tijdslimiet

Er is dit jaar geen tijdslimiet voor de Infocaster 10 Engele Mijlen

Tijdsregistratie

Zoals ieder jaar wordt de tijdsregistratie volledig verzorgd door Racetimer. Uiteraard worden de tijden bij het Start/finish-gedeelte bijgehouden. De volgorde van de uitslag wordt bepaald door de bruto looptijden. De bruto looptijd is de tijd die verstrijkt tussen het startschot en het passeren van de finishstreep. Ook de netto looptijden zullen in de uitslagen worden vermeld.

Verkenningsloop

Op maandagavond 6 september 2021 kun je het parcours van de Infocaster 10 Engelse Mijl verkennen. Deze verkenning is vrij toegankelijk. We starten om 19:00 uur bij de fontein voor het Stadhuis / Paleis van Justitie. Het adres is Walburgstraat 2-4. Gemotiveerde en enthousiaste trainers zorgen ervoor dat ieder op zijn eigen niveau kan deelnemen aan deze verkenningsloop.

Verzorgingsposten

Op het parcours van de 10 EM verzorgen wij 5 verzorgingsposten onderweg. Daarnaast staat ook bij de finish een verzorgingspost.