Infocaster 10 Engelse mijl

Infocaster 10 Engelse mijl

  • Datum 13 september 2020

Afstandsponsor

Infocaster Logo Footer
Stel je eens voor… het is 17 september 1944. Net na de landing op de Renkumse heide klinkt het geluid van een jachthoorn. Verzamelen, Operatie Market Garden gaat van start.

Na een zware tocht van 13 kilometer bereikt het bataljon Arnhem. Onder leiding van luitenant-kolonel John Frost wordt de noordelijke oprit van de brug over de Rijn veroverd. De brug moet 48 uur bezet worden gehouden. Maar het bataljon wordt aangevallen. Duits vuur. Het is wachten op versterking. Versterking van de geallieerde Britse grondtroepen, die vanuit het zuiden moeten komen, om zo ook de andere kant van de brug te veroveren. Tevergeefs. Twee aanvallen om de zuidelijke oprit te bezetten falen. De Britten worden constant vanuit een kazemat onder vuur genomen door zwaar geschut van de Duitsers. Twee dagen later hebben de Britten de noordzijde van de brug nog steeds in handen, maar de situatie lijkt uitzichtloos. Zonder water, voedsel en met een gebrek aan munitie lijkt de uitslag duidelijk. Luitenant-kolonel John Frost raakt zwaargewond. In de ochtend van 21 september geeft hij zichzelf over. De jachthoorn, waarmee het startschot werd gegeven, wordt ingenomen door de Duitsers. De Slag om Arnhem is voor hem voorbij, Operatie Market Garden is mislukt.

Parcoursomschrijving Infocaster 10 Engelse mijl

Het startschot van de Infocaster 10 Engelse mijl klinkt aan de voet van de John Frostbrug. Je maakt de oversteek richting Arnhem Zuid, waar je via de wijk Malburgen richting de Malburgse Bandijk loopt. Na ongeveer 5,5 km sla je af, park de Bakenhof in: een uitgestrekt groen gebied van ruim twee kilometer. Wanneer je onder de John Frostbrug doorloopt, ben je halverwege de Arnhemse Stadsblokken op de helft van de route. Met nog 8 kilometer te gaan komt de Nelson Mandelabrug steeds dichterbij. Na het passeren van 9 kilometerpunt, loop je de uiterwaarden van Meinerswijk in. Hier zijn nog restanten van kazematten te zien, restanten van de Koude Oorlog. Langs de oude steenfabrieken en over de waterlinie vervolg je het parcours naar de zuidelijke oprit van de John Frostbrug. Je steekt de brug over, met de Eusebiuskerk al in zicht, in de richting van het Airborne monument. Nog een paar meter te gaan, en dan bereik je de finish van de Infocaster 10 Engelse Mijlen.

Het vrijwel vlakke parcours van de Infocaster 10 EM is vanwege de afstand geschikt voor de gevorderde loper* en gaat 16,09 kilometer lang over verharde wegen.

Parcours

Routebeschrijving

ABC - Infocaster 10 Engelse mijl

Afstand

De Infocaster 10 Engelse Mijl staat gelijk aan een afstand van 16,09 kilometer.

Annuleren

Tot en met 16 augustus 2019 annuleer je jouw inschrijving tegen €5,00 administratiekosten. Datzelfde geldt voor een eventueel besteld shirt, medaille en gravering. Dit kan door te mailen naar info@bridgetobridge.nl

Drank

Op het parcours van de 10 EM verzorgen wij 5 verzorgingsposten onderweg. Daarnaast staat ook bij de finish een verzorgingspost.

Inschrijfkosten

De inschrijfkosten van de Infocaster 10 Engelse mijl zijn als volgt:

  • Early-bird - van donderdag 28 maart t/m zondag 5 mei €19,50
  • Regulier - van maandag 6 mei maart t/m zondag 1 september €21,50
  • Last-minute - van maandag 2 september t/m vrijdag 13 september €23,50

Bij je inschrijving is inbegrepen:

  • Unieke medaille
  • Tijdregistratie
  • Gepersonaliseerd digitaal aftermagazine
Medaille

Een medaille zit standaard bij het inschrijfgeld inbegrepen, dus alle deelnemers ontvangen na het volbrengen een medaille bij de finish.Het is ook mogelijk om je medaille te laten graveren met je naam, gelopen afstand en netto eindtijd. Als je dit boekt bij je inschrijving zijn de kosten €7,50. Ter plekke kun je ook nog je medaille laten graveren, de kosten bedragen dan €8,50.

Omkleden

Nabij de start/finish locatie is er gelegenheid om je om te kleden. Hou er wel rekening mee dat je NIET kunt douchen.

Overdragen startnummer

Na 16 augustus 2019 is annuleren niet meer mogelijk. Je kunt dan wel nog je startnummer overdragen aan iemand anders. De kosten hiervoor bedragen €5,00. Overdragen van het startnummer kan t/m 6 september 2019. Mail dan uiterlijk 5 september 2019 naar inschrijven@bridgetobridge.nl jouw gegevens en de gegevens (naam, geboortedatum, adresgegevens, e-mailadres en noodnummer) van de loper die jouw startbewijs gaat overnemen.

Let op: de loper die jouw startnummer tussen 16 augustus en 6 september overneemt, krijgt een startnummer met jouw voornaam erop. Het startnummer is dan namelijk al gedrukt.

Startnummer

Op donderdag 12 september (10:30-21:00 uur), vrijdag 13 september (9:30-18:00 uur) en zaterdag 14 september (9.30-15.00 uur) kun je je startnummer ophalen bij Runnersworld Arnhem (Ingenieur J.P. van Muijlwijkstraat 68a in Arnhem). Op zondag 15 september kun je je startnummer ophalen bij de inschrijfbalie, vlakbij start en finish. Print je bevestiging uit of schrijf je startnummer op een briefje! Je mag ook startnummers van bekenden ophalen, graag ook dan een print van het startnummer meenemen of de nummers noteren. Een week voorafgaand aan de Bridge to Bridge krijg iedere individuele deelnemer een mail met informatie over afhalen en persoonlijke startnummer. Het startnummer wordt dus NIET thuisgestuurd.

Op zondag 15 september (vanaf 09.30 uur) kun je je startpakket ophalen bij de inschrijfbalie. Haal je het startpakket op zondag op, zorg dan wel dat je op tijd bent. 

Indien je een shirt en/of BibBits hebt besteld, kun je die ook op bovengenoemde tijden/locaties ophalen. Je dient wel eerst je startnummer op te halen voordat je je bestelde shirt en/of BibBits kunt verkrijgen.

Wil je een startnummer met je voornaam of nickname? Schrijf je dan uiterlijk zondag 25 augustus in. Bij een inschrijving na 25 augustus kunnen de startnummers NIET meer gepersonaliseerd worden, met andere woorden: dan krijg je een blanco startnummer zonder voornaam en startvak erop afgedrukt. 

Tijdslimiet

Alle deelnemers van de Infocaster 10 Engelse mijl dienen het 14 kilometerpunt om 13:50 uur gepasseerd te zijn. Dat betekent een snelheid van 7,6 km/u, of anders berekend 7:51 min/km. Kom je later bij dit punt, dan kun je nog wel finishen maar is een vrije doorgang niet meer gegarandeerd rondom het 14 kilometerpunt in verband met de start van de 10 kilometer.

Tijdsregistratie

Zoals ieder jaar wordt de tijdsregistratie volledig verzorgd door Racetimer. Uiteraard worden de tijden bij het Start/finish-gedeelte bijgehouden. De volgorde van de uitslag wordt bepaald door de bruto looptijden. De bruto looptijd is de tijd die verstrijkt tussen het startschot en het passeren van de finishstreep. Ook de netto looptijden zullen in de uitslagen worden vermeld.

Verkenningsloop

Op maandagavond 9 september 2019 kun je het parcours van de Infocaster 10 Engelse mijll verkennen. Deze verkenning is vrij toegankelijk. We starten om 19:00 uur bij de fontein voor het Stadhuis / Paleis van Justitie. Het adres is Walburgstraat 2-4. Runnersworld Arnhem zal de verkenningsloop verzorgen met gemotiveerde en professionele trainers. Zij zullen ervoor zorgen dat ieder op zijn eigen niveau kan deelnemen aan deze verkenningsloop.