Menzis 5 kilometer

Menzis 5 kilometer

 • Datum 13 september 2020
 • Tijd 11:45 uur
 • Afstand 5 kilometer
 • Inschrijfgeld €15,00 (Early-bird)

Afstandsponsor

Menzis Logo
Stel je eens voor… het is september 1944 en de Slag om Arnhem is in volle gang. Wel wordt het met de dag duidelijker dat de brug over de Rijn niet kan worden ingenomen van de Duitsers. Het lijkt uit te lopen op een nederlaag.

Al op donderdag 21 september, de Slag van Arnhem nog in volle gang, worden de inwoners van Arnhem Zuid op last van de Duitsers geëvacueerd, met name inwoners van de wijken Malburgen, de Praets en Meinerswijk. Meer wijken had Arnhem Zuid tijdens de Tweede Wereldoorlog nog niet. Via de oprit van de John Frostbrug lopen de inwoners de stad binnen. Nog geen dag geleden vonden hier de gevechten plaats tussen de Britse geallieerden en de Duitsers. Op 25 september, na de slag om Arnhem, sturen de Duitsers alle Arnhemmers de stad uit. Arnhem werd een spookstad, het slachtoffer van plunderingen en de veldslag van de Duitsers.

Parcoursomschrijving Menzis 5 kilometer

13 september 2020: Arnhem is geen spookstad meer, maar wel het ‘slagveld’ voor de Menzis 5 kilometer.

De Menzis 5 kilometer start aan de voet van de John Frostbrug, die het decor vormt tijdens deze run. Vanaf de John Frostbrug gaat de route van de 5 kilometer door de Arnhemse wijk Malburgen. Net na het 3 kilometer punt sla je af, de Malburgse Bandijk op. Met de John Frostbrug in het zicht, weet je: je bent er bijna. Alleen nog de brug over, het centrum van Arnhem in. De laatste honderd meter, het Airborne Monument voorbij, op naar de finishboog in de Turfstraat.

Parcours

Routebeschrijving

ABC - Menzis 5 kilometer

Aanvang

De Menzis 5 kilometer vindt plaats op zondag 13 september 2020. Aanvang (onder voorbehoud) als volgt:

 • 11:45 uur start Menzis 5 kilometer
Afstand

De Menzis 5 kilometer kent een afstand van 5 kilometer

Annuleren

Tot en met 16 augustus 2020 annuleer je jouw inschrijving tegen €5,00 administratiekosten. Datzelfde geldt voor een eventueel besteld shirt, medaille en gravering. Dit kan door te mailen naar info@bridgetobridge.nl.

 

Drank
Op het parcours van de Menzis 5 kilometer verzorgen wij 1 verzorgingspost. Daarnaast staat ook bij de finish een verzorgingspost.
Inschrijfkosten

De inschrijfkosten van de Menzis 5 kilomter zijn als volgt:

 • Early-bird - beperkt verkrijgbaar t/m 5 mei tenzij eerder uitverkocht €15,00
 • Regulier - van woensdag 6 mei maart t/m dinsdag 1 september €16,50
 • Last-minute - van woensdag 2 september t/m vrijdag 11 september €18,00

Bij je inschrijving is inbegrepen:

 • Unieke medaille
 • Tijdregistratie
 • Gepersonaliseerd digitaal aftermagazine
Overdragen startnummer

Na 16 augustus 2020 is annuleren niet meer mogelijk. Je kunt dan wel nog je startnummer overdragen aan iemand anders. De kosten hiervoor bedragen €5,00. Overdragen van het startnummer kan t/m 6 september 2020. Mail dan uiterlijk 6 september 2020 naar info@bridgetobridge.nl jouw gegevens en de gegevens (naam, geboortedatum, adresgegevens, e-mailadres en noodnummer) van de loper die jouw startbewijs gaat overnemen.

Let op: de loper die jouw startnummer tussen 16 augustus en 6 september overneemt, krijgt een startnummer met jouw voornaam erop. Het startnummer is dan namelijk al gedrukt.

Medaille

Een medaille zit standaard bij het inschrijfgeld inbegrepen, dus alle deelnemers ontvangen na het volbrengen een medaille bij de finish.Het is ook mogelijk om je medaille te laten graveren met je naam, gelopen afstand en netto eindtijd. Als je dit boekt bij je inschrijving zijn de kosten €7,50. Ter plekke kun je ook nog je medaille laten graveren, de kosten bedragen dan €8,50.

Omkleden

Er is gelegenheid voor de lopers om zich om te kleden. Hou er wel rekening mee dat je NIET kunt douchen.

Startnummer

Op donderdag 10 september (10:30-21:00 uur), vrijdag 11 september (9:30-18:00 uur) en zaterdag 12 september (9.30-15.00 uur) kun je je startnummer ophalen rond het centrum van Arnhem. Op zondag 13 september kun je je startnummer ophalen bij de inschrijfbalie, vlakbij start en finish. Print je bevestiging uit of schrijf je startnummer op een briefje! Je mag ook startnummers van bekenden ophalen, graag ook dan een print van het startnummer meenemen of de nummers noteren. Een week voorafgaand aan de Bridge to Bridge krijg iedere individuele deelnemer een mail met informatie over afhalen en persoonlijke startnummer. Het startnummer wordt dus NIET thuisgestuurd.

Op zondag 13 september (vanaf 09.30 uur) kun je je startpakket ophalen bij de inschrijfbalie. Haal je het startpakket op zondag op, zorg dan wel dat je op tijd bent. 

Indien je een shirt en/of BibBits hebt besteld, kun je die ook op bovengenoemde tijden/locaties ophalen. Je dient wel eerst je startnummer op te halen voordat je je bestelde shirt en/of BibBits kunt verkrijgen.

Wil je een startnummer met je voornaam of nickname? Schrijf je dan uiterlijk zondag 16 augustus in. Bij een inschrijving na 16 augustus kunnen de startnummers NIET meer gepersonaliseerd worden, met andere woorden: dan krijg je een blanco startnummer zonder voornaam en startvak erop afgedrukt. 

Tijdslimiet

De tijdslimiet voor de Menzis 5 kilometer bedraagt 55 minuten. De uiterlijke finishtijd is 12:40 uur.

Tijdsregistratie

Zoals ieder jaar wordt de tijdsregistratie volledig verzorgd door Racetimer. Uiteraard worden de tijden bij het Start/finish-gedeelte bijgehouden. De volgorde van de uitslag wordt bepaald door de bruto looptijden. De bruto looptijd is de tijd die verstrijkt tussen het startschot en het passeren van de finishstreep. Ook de netto looptijden zullen in de uitslagen worden vermeld.

Verkenningsloop

Op maandagavond 7 september 2020 kun je het parcours van de Menzis 5 kilometer verkennen. Deze verkenning is vrij toegankelijk. We starten om 19:00uur bij de fontein voor het Stadhuis / Paleis van Justitie. Het adres is Walburgstraat 2-4. Gemotiveerde en enthousiaste trainers zorgen ervoor dat ieder op zijn eigen niveau kan deelnemen aan deze verkenningsloop.