Menzis 5 kilometer

Menzis 5 kilometer

  • Datum 17 september 2020
  • Tijd Van 17 september 2020 tot en met 31 december 2020
  • Afstand 5 kilometer
  • Inschrijfgeld €12,50 (virtuele belevingsrun)

Afstandsponsor

Menzis Logo
Stel je eens voor… het is september 1944 en de Slag om Arnhem is in volle gang. Wel wordt het met de dag duidelijker dat de brug over de Rijn niet kan worden ingenomen van de Duitsers. Het lijkt uit te lopen op een nederlaag.

Al op donderdag 21 september, de Slag van Arnhem nog in volle gang, worden de inwoners van Arnhem Zuid op last van de Duitsers geëvacueerd, met name inwoners van de wijken Malburgen, de Praets en Meinerswijk. Meer wijken had Arnhem Zuid tijdens de Tweede Wereldoorlog nog niet. Via de oprit van de John Frostbrug lopen de inwoners de stad binnen. Nog geen dag geleden vonden hier de gevechten plaats tussen de Britse geallieerden en de Duitsers. Op 25 september, na de slag om Arnhem, sturen de Duitsers alle Arnhemmers de stad uit. Arnhem werd een spookstad, het slachtoffer van plunderingen en de veldslag van de Duitsers.

Parcoursomschrijving Menzis 5 kilometer

September 2020: Arnhem is geen spookstad meer, maar wel het ‘slagveld’ voor de Menzis 5 kilometer.

De Menzis 5 kilometer start aan de voet van de John Frostbrug, die het decor vormt tijdens deze run. Vanaf de John Frostbrug gaat de route van de 5 kilometer door de Arnhemse wijk Malburgen. Net na het 3 kilometer punt sla je af, de Malburgse Bandijk op. Met de John Frostbrug in het zicht, weet je: je bent er bijna. Alleen nog de brug over, het centrum van Arnhem in. De laatste honderd meter, het Airborne Monument voorbij, op naar de finishboog in de Turfstraat.

Parcours

Routebeschrijving

ABC - Menzis 5 kilometer

Aanvang

Normaal zou je op 13 september historische kilometers afleggen door het mooie Arnhem. Met hardloopliefhebbers voor, achter en naast je. Het coronavirus en de maatregelen die nodig zijn tegen verspreiding, zorgen ervoor dat we dit jaar geen Bridge kunnen organiseren zoals normaal. 

De Rabo Bridge to Bridge 2020 dopen we om tot een virtuele belevingsrun! In de periode van 17 september tot 31 december is het parcours van de Bridge to Bridge open voor jou. Onderweg ren je langs belevingsmomenten en je ontvangt een unieke herinnering.

De Menzis 5 kilometer virtuele belevingsrun kun je lopen vanaf donderdag 17 september tot en met 31 december 2020. 

Afstand

De Menzis 5 kilometer kent een afstand van 5 kilometer

Annuleren

Heb jij je al ingeschreven voor de Rabo Bridge to Bridge 2020?

Als inschrijver heb je nu drie keuzes:

  • Je startbewijs omzetten naar een startbewijs voor de virtuele belevingsrun + 20% korting op deelname in 2021 
  • Je startbewijs laten staan voor 2021 (voor €2,50 administratiekosten)
  • Je geld terugvragen, minus €5 administratiekosten (KidsRun €2)

Geef je voorkeur uiterlijk 15 juli aan ons door via info@bridgetobridge.nl. Indien je niets doorgeeft, word je inschrijving automatisch omgezet naar een startbewijs voor de virtuele editie in 2020.

 

Herinnering

Voor de virtuele belevingsrun ontvangt iedere deelnemer een blijvende herinnering!

Inschrijfkosten

De inschrijfkosten voor de virtuele belevingsrun bedragen €12,50

Overdragen startnummer

Voor de virtuele belevingsrun is overdragen van het startnummer in principe niet mogelijk. 

Omkleden

Voor de virtuele belevingsrun verzorgen wij geen kleedruimte of andere faciliteiten. 

 

Startnummer

Voor de virtuele belevingsrun ontvang je per mail je digitale startnummer. Met dit startnummer doe je automatisch mee in het online klassement.

 

Tijdslimiet

Voor de virtuele belevingsrun is geen tijdslimiet. Je loopt deze run op eigen gelegenheid en dient hierbij de verkeersregels in acht te nemen. 

Tijdsregistratie

Voor de virtuele belevingsrun wordt de tijdregistratie bijgehouden via RaceMap. Meer informatie hierover ontvang je nadat je je hebt ingeschreven. 

 

Verkenningsloop

Vanwege de alternatieve vorm in 2020 is er dit jaar geen verkenningsloop. 

 

Verzorgingspost
Voor de virtuele belevingsrun van 2020 verzorgen wij geen verzorgingspost!