Van Wijnen 10 kilometer

Van Wijnen 10 kilometer

  • Datum 13 september 2020

Afstandsponsor

Van Wijnen Logo
Stel je eens voor… aan de noordelijke kant van de John Frostbrug, aan de Eusebiusbuitensingel stond een oud schoolgebouw: de Van Limburg Stirum School, ook wel bekend als ‘de Rode School, vanwege de rode kleur van de bakstenen. Een belangrijke locatie voor de verdediging van de brug.

Tijdens de Slag om Arnhem deed de school dienst als opslag voor voedsel en munitie. In datzelfde schoolgebouw hield ook Sid Gueran zich schuil. Sid was, tot het moment dat hij aan verschillende missies tijdens de Tweede Wereldoorlog, voetballer bij Southampton FC. Vanuit de Limburg van Stirum School nam hij deel aan de verovering van de brug.

Het schoolgebouw, dat staat er nu niet meer. Weggevaagd in de Slag om Arnhem. Sid overleefde het ook niet. Hij werd op 18 september 1944 gedood door een scherpschutter of afzwaaiende kogel. Het lichaam van Sid is nooit teruggevonden, naar alle waarschijnlijkheid ligt hij in één van de anonieme graven op de oorlogsbegraafplaats in Oosterbeek of Groesbeek.

Parcoursomschrijving Van Wijnen 10 kilometer

Het startschot van de Van Wijnen 10 kilometer klinkt aan de voet van de John Frostbrug. Als je links van je kijkt, zie je het monument van de school wellicht tussen de bomen door. De eerste kilometer loop je van noord naar zuid over de brug, iets wat tijdens de beruchte Slag om Arnhem niet vanzelfsprekend was. Door de wijk Malburgen vervolgt de route zich in de richting van ‘die andere brug’, de Nelson Mandelabrug, naar het uiterwaardengebied Meinerswijk. Ervaar hier de stilte, midden in de natuur, even weg van waar de hevige strijd om de brug werd uitgevochten. Wel zijn in het gebied verschillende overblijfselen en explosieven gevonden van Operation Market Garden. Na ruim 4 kilometer door Meinerswijk, je hebt er inmiddels 8 kilometer op zitten, gaat de route verder over de Malburgse Bandijk, langs de stadsblokken, terug richting de brug. Nog 1 kilometer, voordat je de brug weer oploopt. De heenweg heb je al overwonnen, terug is slechts een kwestie van doorgaan, niet opgeven. Geniet nog even van de skyline van Arnhem, met de Eusebiuskerk in volle glorie op de achtergrond. Dat was tijdens de oorlog wel anders, de Eusebiuskerk werd zwaar getroffen. Je krijgt het Airborneplein op je netvlies, met nog een paar honderd meter te gaan richting de finish. De laatste meters en dan bereik je de finish: de 10 kilometer is jouw persoonlijk overwinning, jouw persoonlijke overwinning.

Het vrijwel vlakke parcours van de Van Wijnen 10 kilometer is geschikt voor de gevorderde loper en gaat 10 kilometer lang over verharde wegen.

Van Wijnen 10 kilometer voor wheelers en handbikers

De Van Wijnen 10 kilometer is er ook speciaal voor wheelers en handbikers. Dit parcours gaat over volledig verharde wegen. 

foto wheeler

Parcours

Routebeschrijving

ABC - Van Wijnen 10 kilometer

Aanvang

De Van Wijnen 10 kilometer vindt plaats op zondag 15 september 2019. Aanvang (onder voorbehoud) als volgt:

  • 13:45 uur start Van Wijnen 10 kilometer
  • 15:00 uur start wheelers en handbikers 10 kilometer
Afstand

De Van Wijnen 10 kilometer kent een afstand van 10 kilometer.

Annuleren

Tot en met 16 augustus 2019 annuleer je jouw inschrijving tegen €5,00 administratiekosten. Datzelfde geldt voor een eventueel besteld shirt, medaille en gravering. Annuleren van je inschrijving doe je door te mailen naar info@bridgetobridge.nl

Drank

Op het parcours van de Van Wijnen 10 kilometer kom je onderweg 3 verzorgingsposten tegen; net voor het 4 kilometerpunt, bij 5,5 kilometer en tussen kilometer 8 en 9. Daarnaast staat ook bij de finish een verzorgingspost.

Inschrijfkosten

De inschrijfkosten van de Van Wijnen 10 kilometer zijn:

  • Early-bird - van donderdag 28 maart t/m zondag 5 mei €16,00
  • Regulier - van maandag 6 mei maart t/m zondag 1 september €18,00
  • Last-minute - van maandag 2 september t/m vrijdag 13 september €20,00

Bij je inschrijving is inbegrepen:

  • Unieke medaille
  • Tijdregistratie
  • Gepersonaliseerd digitaal aftermagazine
Medaille

Een medaille zit standaard bij het inschrijfgeld inbegrepen; alle deelnemers ontvangen na het volbrengen een medaille bij de finish. Het is ook mogelijk om je medaille te laten graveren met je naam, gelopen afstand en netto eindtijd. Boek je het medaille graveren al bij je inschrijving, dan zijn de kosten €7,50. Ter plekke kun je ook nog je medaille laten graveren, de kosten bedragen dan €8,50.

Omkleden

Nabij de start/finish locatie is er gelegenheid om je om te kleden. Hou er wel rekening mee dat je NIET kunt douchen.

Overdragen startnummer

Na 16 augustus 2019 is annuleren niet meer mogelijk. Je kunt dan wel nog je startnummer overdragen aan iemand anders. De kosten hiervoor bedragen €5,00. Overdragen van het startnummer kan t/m 6 september 2019. Mail dan uiterlijk 5 september 2019 naar inschrijven@bridgetobridge.nl jouw gegevens en de gegevens (naam, geboortedatum, adresgegevens, e-mailadres en noodnummer) van de loper die jouw startbewijs gaat overnemen.

Let op: de loper die jouw startnummer tussen 16 augustus en 6 september overneemt, krijgt een startnummer met jouw voornaam erop. Het startnummer is dan namelijk al gedrukt.

Startnummer

Op donderdag 12 september (10:30-21:00 uur), vrijdag 13 september (9:30-18:00 uur) en zaterdag 14 september (9.30-15.00 uur) kun je je startnummer ophalen bij Runnersworld Arnhem (Ingenieur J.P. van Muijlwijkstraat 68a in Arnhem). Op zondag 15 september kun je je startnummer ophalen bij de inschrijfbalie, vlakbij start en finish. Print je bevestiging uit of schrijf je startnummer op een briefje! Je mag ook startnummers van bekenden ophalen, graag ook dan een print van het startnummer meenemen of de nummers noteren. Een week voorafgaand aan de Bridge to Bridge krijg iedere individuele deelnemer een mail met informatie over afhalen en persoonlijke startnummer. Het startnummer wordt dus NIET thuisgestuurd.

Op zondag 15 september (vanaf 09.30 uur) kun je je startpakket ophalen bij de inschrijfbalie. Haal je het startpakket op zondag op, zorg dan wel dat je op tijd bent. 

Indien je een shirt en/of BibBits hebt besteld, kun je die ook op bovengenoemde tijden/locaties ophalen. Je dient wel eerst je startnummer op te halen voordat je je bestelde shirt en/of BibBits kunt verkrijgen.

Wil je een startnummer met je voornaam of nickname? Schrijf je dan uiterlijk zondag 25 augustus in. Bij een inschrijving na 25 augustus kunnen de startnummers NIET meer gepersonaliseerd worden, met andere woorden: dan krijg je een blanco startnummer zonder voornaam en startvak erop afgedrukt. 

Tijdslimiet
De tijdslimiet voor de Van Wijnen 10 km bedraagt 1 uur en 40 minuten. De uiterlijke finishtijd is 15:25 uur.
Tijdsregistratie

Zoals ieder jaar wordt de tijdsregistratie volledig verzorgd door Racetimer. Uiteraard worden de tijden bij het Start/finish-gedeelte bijgehouden. De volgorde van de uitslag wordt bepaald door de bruto looptijden. De bruto looptijd is de tijd die verstrijkt tussen het startschot en het passeren van de finishstreep. Ook de netto looptijden zullen in de uitslagen worden vermeld.

Verkenningsloop

Op maandagavond 9 september 2019 kun je het parcours van de Van Wijnen 10 kilometer verkennen. Deze verkenning is vrij toegankelijk. We starten om 19:00uur bij de fontein voor het Stadhuis / Paleis van Justitie. Het adres is Walburgstraat 2-4. Runnersworld Arnhem zal de verkenningsloop verzorgen met gemotiveerde en professionele trainers. Zij zullen ervoor zorgen dat ieder op zijn eigen niveau kan deelnemen aan deze verkenningsloop.

Onze Sponsoren

Rabobank Logo
Infocaster Logo Footer
Van Wijnen Logo
Menzis Logo
Madeinarnhem Logo
Decathlon Logo