Van Wijnen 10 kilometer

Van Wijnen 10 kilometer

  • Datum 12 september 2021
  • Tijd Iedere 5 minuten starten in waves van 50 deelnemers. Vanaf 13:35 tot 15:30 uur. Om 13:30 uur start wheelers en handbikers.
  • Afstand 10 kilometer
  • Inschrijfgeld €19,-

Afstandsponsor

Van Wijnen Logo
Stel je eens voor… aan de noordelijke kant van de John Frostbrug, aan de Eusebiusbuitensingel stond een oud schoolgebouw: de Van Limburg Stirum School, ook wel bekend als ‘de Rode School, vanwege de rode kleur van de bakstenen. Een belangrijke locatie voor de verdediging van de brug.

Tijdens de Slag om Arnhem deed de school dienst als opslag voor voedsel en munitie. In datzelfde schoolgebouw hield ook Sid Gueran zich schuil. Sid was, tot het moment dat hij aan verschillende missies tijdens de Tweede Wereldoorlog, voetballer bij Southampton FC. Vanuit de Limburg van Stirum School nam hij deel aan de verovering van de brug.

Het schoolgebouw, dat staat er nu niet meer. Weggevaagd in de Slag om Arnhem. Sid overleefde het ook niet. Hij werd op 18 september 1944 gedood door een scherpschutter of afzwaaiende kogel. Het lichaam van Sid is nooit teruggevonden, naar alle waarschijnlijkheid ligt hij in één van de anonieme graven op de oorlogsbegraafplaats in Oosterbeek of Groesbeek.

Parcoursomschrijving Van Wijnen 10 kilometer

In 2021 starten en finishen we eenmalig aan de Zuidkant van de John Frostbrug, op de Stadsblokken. Via onder andere de Bakenhof en de Malburgse Bandijk kom je uiteindeljk in uiterwaardengebied Meinerswijk. Ervaar hier de stilte, midden in de natuur, even weg van waar de hevige strijd om de brug werd uitgevochten. Wel zijn in het gebied verschillende overblijfselen en explosieven gevonden van Operation Market Garden. Na ruim 5 kilometer door Meinerswijk - je hebt er inmiddels 9 kilometer op zitten - loop je onder de Nelson Mandelabrug door richting de Stadsblokken alwaar je aan de voet van de John Frostbrug zult finishen.

Het vrijwel vlakke parcours van de Van Wijnen 10 kilometer is geschikt voor de gevorderde loper en gaat 10 kilometer lang over verharde wegen.

 

Van Wijnen 10 kilometer voor wheelers en handbikers

De Van Wijnen 10 kilometer is er ook speciaal voor wheelers en handbikers. Dit parcours gaat over volledig verharde wegen. 

foto wheeler

ABC - Van Wijnen 10 kilometer

Aanvang

De Van Wijnen 10 kilometer vindt plaats op zondag 12 september 2021. Vanaf 13:35 tot 15:30 uur gaat er iedere 5 minuten een wave van 50 deelnemers van start. 

De Wheelers en Handbikers starten om 13:30 uur.

Start- en finishlocatie

Dit jaar vinden start en finish plaats op de Stadsblokken en vertrek je als deelnemers onder de John Frostbrug door. Het gebied rondom de John Frostbrug is historische grond vanwege de Slag om Arnhem in 1944. De Rabo Bridge to Bridge is in 1984 opgericht om op sportieve wijze de Slag om Arnhem en Operation Market Garden te herdenken. Vandaar ons motto 'Run to Remember Freedom'.

De start- en finishlocatie is deze 2021-editie alleen bereikbaar voor deelnemers met een geldig startbewijs. We roepen iedereen dan ook op om zijn/haar toeschouwers dit jaar thuis te laten. Hopelijk kunnen we volgend jaar met weer een gevulde start- en finishstraat onze enthousiaste deelnemers aanmoedigen!

Afstand

De Van Wijnen 10 kilometer kent een afstand van 10 kilometer.

Annuleren

Tot en met 15 augustus 2021 annuleer je jouw inschrijving tegen €5,00 administratiekosten. Datzelfde geldt voor een eventueel besteld shirt, medaille en gravering. Dit kan door te mailen naar info@bridgetobridge.nl

Medaille

Een medaille zit standaard bij het inschrijfgeld inbegrepen; alle deelnemers ontvangen na het volbrengen een medaille bij de finish. 

Inschrijfkosten

De inschrijfkosten van de Van Wijnen 10 kilometer zijn:

  • Early-bird - beperkt verkrijgbaar t/m 5 mei tenzij eerder uitverkocht €17,50
  • Regulier - van donderdag 6 mei t/m dinsdag 31 augustus €19,00
  • Last-minute - van woensdag 1 september t/m vrijdag 10 september €21,00

Bij je inschrijving is inbegrepen:

  • Unieke medaille
  • Tijdregistratie
  • Gepersonaliseerd digitaal aftermagazine
Omkleden

Nabij de start/finish locatie is er gelegenheid er gelegenheid om je tas af te geven en na afloop wat warms aan te trekken. Vanwege de Corona-maatregelen moet je daarna zo snel mogelijk het terrein verlaten. Houd er wel rekening mee dat je NIET kunt douchen.

Overdragen startnummer

Na 15 augustus 2021 is annuleren niet meer mogelijk. Je kunt dan wel nog je startnummer overdragen aan iemand anders. De kosten hiervoor bedragen €5,00. Overdragen van het startnummer kan t/m 5 september 2021. Mail dan uiterlijk 5 september 2021 naar info@bridgetobridge.nl jouw gegevens en de gegevens (naam, geboortedatum, adresgegevens, e-mailadres en noodnummer) van de loper die jouw startbewijs gaat overnemen.

Let op: de loper die jouw startnummer tussen 15 augustus en 5 september overneemt, krijgt een startnummer

Startnummer

Op woensdag 8 september (10:00-17:00 uur), donderdag 9 september (10:00-20:00 uur) en vrijdag 10 september (10:00-16:00 uur) kun je je startnummer ophalen bij RunnersWorld Arnhem. Adres: Ingenieur J.P. van Muijlwijkstraat 68-A, 6828 BT Arnhem

Op zaterdag 11 september (09:00-12:00 uur) en zondag 12 september (vanaf 08:30 uur) kun je je startnummer ophalen bij de inschrijfbalie, vlakbij start en finish. Print je bevestiging uit of schrijf je startnummer op een briefje! Je mag ook startnummers van bekenden ophalen, graag ook dan een print van het startnummer meenemen of de nummers noteren. Een week voorafgaand aan de Bridge to Bridge krijg iedere individuele deelnemer een mail met informatie over afhalen en persoonlijke startnummer. Het startnummer wordt dus NIET thuisgestuurd.

Op zondag 12 september (vanaf 08.30 uur) kun je je startpakket ophalen bij de startnummerbalie. Haal je het startpakket op zondag op, zorg dan wel dat je op tijd bent. 

Indien je een shirt en/of BibBits hebt besteld, kun je die ook op bovengenoemde tijden/locaties ophalen. Je dient wel eerst je startnummer op te halen voordat je je bestelde shirt en/of BibBits kunt verkrijgen.

Wil je een startnummer met je voornaam of nickname? Schrijf je dan uiterlijk zondag 15 augustus in. Bij een inschrijving na 15 augustus kunnen de startnummers NIET meer gepersonaliseerd worden, met andere woorden: dan krijg je een blanco startnummer zonder voornaam en startvak erop afgedrukt. 

Tijdslimiet

Er is dit jaar geen tijdslimiet voor de Van Wijnen 10 kilometer. 

Tijdsregistratie

Zoals ieder jaar wordt de tijdsregistratie volledig verzorgd door Racetimer. Uiteraard worden de tijden bij het Start/finish-gedeelte bijgehouden. De volgorde van de uitslag wordt bepaald door de bruto looptijden. De bruto looptijd is de tijd die verstrijkt tussen het startschot en het passeren van de finishstreep. Ook de netto looptijden zullen in de uitslagen worden vermeld.

Verkenningsloop

Op maandagavond 6 september 2021 kun je het parcours van de Van Wijnen 10 kilometer verkennen. Deze verkenning is vrij toegankelijk. We starten om 19:00 uur bij de fontein voor het Stadhuis / Paleis van Justitie. Het adres is Walburgstraat 2-4. Gemotiveerde en enthousiaste trainers zorgen ervoor dat ieder op zijn eigen niveau kan deelnemen aan deze verkenningsloop.

 

Verzorgingspost

Op het parcours van de Van Wijnen 10 kilometer kom je onderweg 3 verzorgingsposten tegen; net voor het 4 kilometerpunt, bij 5,5 kilometer en tussen kilometer 8 en 9. Daarnaast staat ook bij de finish een verzorgingspost.

Onze Sponsoren

Rabobank Logo
Infocaster Logo Footer
Van Wijnen Logo
Menzis Logo
Madeinarnhem Logo